LT-radiatoren 40˚C


We hebben onze convectorput verwijderd en onze vloer laten isoleren. Zodoende hadden we nog maar één radiator in de woonkamer. In plaats van de convectorput wilden we aan weerszijden van de openslaande deuren een radiator die geschik is voor lagetemperatuurverwarming. We waren hier lange tijd niet zo mee bezig want het werd niet koud. Toen het wel koud werd kostte het enige moeite om dit klusje op korte termijn te laten uitvoeren. Maar iemand bleek tijd te hebben en de radiatoren hingen er snel.

Daarnaast wilde ik graag weten of onze CV-installatie nu geschikt was voor lagetemperatuurverwarming, oftewel een warmtepomp. Ik stelde de aanvoertemperatuur van de CV-ketel in op 40˚C. Het werd desondanks snel warm in de woonkamer.

Een paar weken later ging het flink vriezen en, daar waar je hoorde dat mensen aan het testen waren met de CV op 50˚ en het niet meer warm te stoken was, bij ons werd en bleef het prima warm. Uiteindelijk willen we de temperatuur nog verder naar beneden hebben en dat moet kunnen want de kozijnen aan de achterkant op de begane grond worden nog vervangen door kunststof met triple-glas. Net zoals we boven al hebben.

Nu is het tijd om offertes op te vragen voor een warmtepomp!

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.