Grachtenloop Haarlem 2010

10K in 2 ronden van 5K langs grachten, Spaarne en binnenstad van Haarlem (zie de kaart). Uitslag 54:05

Ik was redelijk voorbereid, maar had de afstand van 10K slechts 1x (in mijn leven) overschreden. Dit was zo’n 2 weken daarvoor, toen ik met mijn broer ging trainen in Nationaal Park Zuid Kennemerland. Er was een route van 8K, maar we hebben ergens een markering gemist, waardoor we meer dan 10K hadden gelopen. Dat ging eigenlijk best goed. Met mij dan, maar met mijn broer niet, want hij ging daarna nog flink (over)trainen en het gevolg daarvan was een blessure waardoor hij niet kon starten. Zijn vrouw heeft toen de honneurs waargenomen.

Bakenessergracht zonder beeldvervuiling (de lopers), Foto: Familieman [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Op 18 juni 2010 parkeerde ik mijn fiets op de Parklaan en deed ik mijn jas tussen de snelbinders. Daarna te voet richting startpunt.Ik kon dit lastig bereiken omdat ik de route van de 5K moest doorkruisen, waarvan er op dat moment nog mensen moesten binnenkomen. Ik liep nog even een paar honderd meter in en sloot mij aan achter de mensenmassa bij de start. Ondanks de drukte kon ik vrij snel vertrekken. Maar eenmaal op de been ging het niet zo snel meer.

Ik liep in de achterhoede en ik denk dat ik nu geleerd heb dat je een beetje bij je eigen soort moet gaan staan in de rij om in je eigen tempo te kunnen lopen. Maar voor- of achteraan, het was sowieso heel druk op die smalle singels en vesten. Daar haakte ik even aan bij mijn schoonzus. Pas na 3 km kwam er iets spreiding en kon je voorzichtig gaan nadenken over inhalen. Zodoende was de eerste ronde niet echt snel. Eenmaal aan de 2e ronde begonnen, verhoogde ik het tempo en haalde wat mensen in. Het ging lekker. Het weer was ideaal. Niet warm, niet koud. Mijn streven was <1u en dat is gelukt. Ik had nog genoeg over aan het eind, dus ik zou nog een paar minuten sneller geweest kunnen zijn. De volgende 10K wordt een serieuze aanval op mijn PR. Website Grachtenloop

Bekijk mijn uitslag en het finishfilmpje op RaceTimer. Er staan mensen voor de camera, maar als je weet dat ik een blauw shirt aan heb, kan je me nog net voorbij zien komen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.