Geleidelijke vooruitgang

Konikpaarden:tijdens trainen in de achtertuin kom je ze soms tegen

Doordat ik mijn laatste loopblessure nog goed in het achterhoofd heb, ken ik als geen ander het belang van geleidelijk vooruitgang. Heel voorzichtig ben ik in januari weer begonnen. Ik wissel nu VFF’s af met Teva’s. Ik maak de afstand steeds iets groter. Ik probeer de ChiRunning-techniek goed onder de knie te krijgen. Daarvoor heb ik het boek ‘Chi Running’ gelezen en loop ik mee met een ChiRunning-techniekgroep onder leiding van master instructor Marion Meesters die haar instructeursopleiding bij Danny Dreyer heeft gevolgt. Verder let ik goed op de signalen van mijn benen en voeten.

Ik heb sinds deze week het gevoel dat de geleidelijke vooruitgang mij echt geholpen heeft. Een stabiele opbouw is beter dan een opbouw met een steile stijgende lijn die op elk moment weer steil naar beneden kan gaan. Ik heb ook geen moeilijk haalbare doelen in het vooruitzicht. Niet zoals ik na mijn ongeluk in mijn hoofd kreeg om de Egmond Halve Marathon te gaan lopen. Ik loop nu omdat ik het leuk vind om te lopen, omdat ik weet dat ik steeds een stukje beter wordt en om gezonder te worden. In het weekenden doe ik nu een duurloop ± 10 km en door de weeks 1 of 2x een loopje van 3 tot 6 km.

Het loopevenementenseizoen begint weer, dus ga ik ook weer een aantal van die loopjes meepakken. Om te beginnen volgende maand de Zorgspecialistloop. Ze hebben verschillende smaken. De 10K is een mooi parcours langs de groen buitenrand van Schalkwijk. Maar omdat ik graag wil lopen op mijn VFF’s en zo’n grote afstand niet ben gewend op harde ondergrond (op VFF’s) ga ik de 5K doen. Ook een mooie route. Mijn doel is wel om mijn PR op de 5K te breken.


Reacties

Eén reactie op “Geleidelijke vooruitgang”

  1. Rustig aan opbouwen en verstandig gedaan.
    Veel plezier bij de loopjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.