Hoogtemeters trainen

Als ik me aanmeld voor een loopevenement is dat meestal een drijfveer om wat meer te gaan trainen. Ik loop in januari de Pierwaaitrail en in maart en april een serie van 4 VK’s (vertikale kilometers). De laatste tijd loop ik weinig omdat ik een nieuwe schuur aan het bouwen ben. Maar ik moet dus weer aan de bak.

Gisteren heb ik de draad weer opgepakt. Selena bij scouting afgeleverd voor het Sinterklaasfeest en doorgefietst naar de vuilnisberg in Spaarnwoude. Daar, bij de klimmuur is een trap tussen betonnen halve cirkels. Dit heeft niet echt een naam. Die liep ik 30 keer op (en af). Deze trap is ongeveer 10 meter hoog. Dus bijna een derde van een VK. Nu heb ik spierpijn en ben ik de openbare trappen in de buurt aan het inventariseren. De eerste trap (Piramide van Austerlitz) die ik in maart moet bedwingen is 30 meter hoog. Trappen van deze hoogte zijn er hier niet. Sommigen komen wel een eind in die richting.

Lijst met trainingslocaties in de buurt van Haarlem

Naam Plaats Type Hoogteverschil (±)
Trap tussen betonnen schijven Recreatiegebied Spaarnwoude Trap 10m
Langs SnowPlanet naar uitkijktoren Recreatiegebied Spaarnwoude Pad + trap 32m
Big Spotters Hill Groene Weelde, Haarlemmermeer Trap 27m
Kijkduintrap Kopje van Bloemendaal Trap 20m
Karmeltrap Kopje van Bloemendaal Trap 16m
Trap zonder naam Kopje van Bloemendaal Trap 20m
Kraantje Lek Bloemendaal Zandheuvel 14m
Duin Zeereep Strand Duin- en Kruidberg Zandpad 20m

 

 


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.