Amsterdam-Rijnkanaal

In het midden van deze foto bevindt zich een rode kat
Weesperbrug

Het Amsterdam-Rijnkanaal verbindt het IJ in Amsterdam met de Waal ter hoogte van Tiel. Ik liep een stukje langs dit kanaal toen mijn dochter een theatervoorstelling in Weesp bijwoonde. Ik werd langzaam ingehaald door een vrachtschip. Ik had deze kunnen bijhouden, als ik wilde. Ik kwam bij een brug over het kanaal. Het bleek een spoorbrug maar er was desondanks een trap om deze brug te kunnen betreden. Eenmaal boven bleek daar een fietspad te zijn. Ik liep naar de overkant, door weilanden en de zon hing laag boven de horizon. Toen een dorpje, Driemond en vervolgens weer een brug over het kanaal. Weer een stukje langs het water en even later was ik weer terug bij de auto.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.