IJmuiden Kust Trail 2019


Tijdens Trailtour Ninglinspo beloofde ik te komen helpen bij de organisatie van de IJmuiden Kust Trail. Ik had alleen wel een mountainbike nodig. Ik had de avond ervoor voor weinig een dergelijke fiets op de kop weten te tikken. De dag vóór de loop fietste ik op mijn ‘nieuwe’ fiets naar mijn werk en ’s middags had ik vrij genomen en fietste naar zwembad de Heerenduinen. Daar werden we gebriefd en zetten we de parcoursen met drie tweetallen uit. Twee jaar eerder hingen we de route vol met lintjes. Deze keer hingen we op spaarzame wijze en op strategische punten bordjes met pijntjes op. Tegen het einde van ons deel werd mijn band lek. Gelukkig was het niet al te ver meer. In een personeelsruimte van het zwembad aten we pizza en dronken we bier. Toen ik naar huis wilde kon ik iemand anders zijn mountainbike lenen om naar huis te gaan. De volgende ochtend, op de racedag, fietste ik weer terug naar de startlocatie. Ik kon het door mij uitgezette parcoursdeel controleren en finetunen. Op lange stukken tussen 2 bordjes hing ik nog een lintje. Ik kreeg ineens weer een lekke band. Ik verstopte de fiets op een berg, vlakbij waar de verzorgingspost kwam en ging lopend verder met de controle. Daarna ging ik naar een kritisch punt in het parcours om daar controleren of de lopers niet een punt zouden afsnijden. Ik was helaas te laat voor de lopers van de 30km. Toen de laatste loper (van de 15km) voorbij was begon ik alvast met bordjes en lintjes weghalen. Bij de verzorgingspost de lekke fiets weer opgehaald en afgeleverd bij de verzorgingspost. Daar gewacht tot de laatste loper voorbij was. Toen met busje van verzorgingspost meegereden naar finish. Daar twee pogingen gedaan om mijn band te plakken. Bij poging twee vond ik een duindoorn. Ik kon er nog net mee naar huis fietsen voor de band weer helemaal plat was. De duindoorn bleek een rij gaatjes te hebben geprikt. Ik heb er de volgende dag een nieuwe binnenband ingezet.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.