Dwars over de Utrechtse Hondsrug met heuvel, maar dan andersom


Vorige week verbleven wij in een bungalowpark ter hoogte van Leersum in het hart van de Utrechtse Heuvelrug. Ik liep daar een paar keer, zonder vooropgezet plan.

Ook heb ik een poging gedaan om een stuk te rennen met onze hond. Liever gezegd, ons hondje. Als hij aan de riem zit en je gaat rennen, dan hapt hij in de riem en gaat half voor je voeten rennen, met kans op struikelen. Laat je hem los, dan gaat het prima. Al mag dat daar niet. In sprints rent hij mij met een noodgang voorbij. Onderweg ziet hij van alles. Takken, modder, zand. Daar wil hij van alles mee, maar als we rennen heeft hij vrijwel zijn volledige aandacht nodig om mij in het oog te houden. Af en toe moest hij toch aan de riem, bij het oversteken van verkeerswegen en wanneer er andere honden in het zicht kwamen. Toen hij moe begon te worden bleef hij braafjes een halve meter achter mij lopen. Het was tijd om terug te keren naar het huisje.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.