Trailrun Zuid-Kennemerland

Ik liep een route met de vader van mijn schoonzoon. Dit als surrogaat voor de door de coronacrisis geannulleerde trailtour naar Arthal die op deze dag zou plaatsvinden. Eén voordeel. Als dat wel was doorgegaan had ik heel vroeg op moeten staan. Nu niet. Om half negen fietsten we naar ingang Duin en Kruidberg waar een mooie route voor ons klaarlag. Al meteen moesten we aan het werk door via het mulle zandpad de Koepelberg te beklimmen. De hele route lag in het noordelijke deel van NPZK. Leuker, omdat ik dit deel minder vaak beloop. Desondanks ken ik het goed van groepslopen die starten in IJmuiden en van (het uitzetten van) de IJmuiden Kust Trail en de Pierewaai Trail. Het was prachtig zonnig weer en een korte broek zou geen overbodige luxe zijn geweest. We bezochten de tankval met zijn ingenieuze betonnen deuren en puntgaaf stuk Atlantikwall. Met een grote boog liepen we richting strandopgang Duin en Kruidberg. Vlak daarvoor lagen de paden erbij zoals het hoort. Ondergelopen. Pogingen de voeten droog te houden waren kansloos. Via een groot aantal prachtige paden keerden wij weer terug bij de fietsen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.