Holtes ontstoken


Nooit eerder ben ik zo lang ziek geweest. Het begon met een eenvoudige verkoudheid. Het begon op zaterdag 26 november met verkoudheidsklachten. Die namen na een paar dagen af en vervolgens weer toe. Na ongeveer een week kreeg ik intense hoofdpijnen. Huisarts gebeld. We constateerden een bijholteontsteking. Ik heb de maximale doses paracetamol + ibuprofen geslikt en ging neusspray gebruiken. Na ongeveer een week verplaatste de pijn zich naar mijn linkeroor. Toen ik op een dag langs de randweg fietste klonken de auto’s als schaatsers. Hoewel het wel vroor, reden er gewoon auto’s op de randweg. Er was kennelijk iets aan de hand met mijn gehoor. Na nog 1 of 2 dagen was mijn gehoor links afgenomen tot complete doofheid. Gelukkig was er rechts niets aan de hand. Ik nam weer contact op met de huisarts. Oorzaak van het gehoorprobleem was vocht dat zich had opgehoopt achter mijn trommelvlies. Heel logisch. En dat zorgde ook voor de pijn. Nu had ik een middenoorontsteking. Ik zat nog steeds op die hoge doses pijnstillers. Mij werd aangeraden weer die neusspray te gebruiken. Weer een aantal dagen later liep er ineens vocht uit mijn oor en was de ergste pijn rond mijn oor weg. Ik kon de pijnstillers reduceren. De doofheid bleef. Tot gisteravond tijdens het twee kerstdiner mijn oor een paar keer plop zei. Vervolgens kon ik weer iets van geluid waarnemen. Minimaal, maar beter dan niets. Vanmorgen liep ik met de hond weer langs de randweg. De auto’s klonken weer als schaatsers. Dat vond ik een goed teken. Dan klinken ze binnenkort vast ook weer als auto’s.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.