Egmond Halve Marathon 2011

Egmond Halve Marathon ter hoogte van Bakkum
Het einde van het eindeloze zand ter hoogte van Bakkum

Vooralsnog is mijn bedoeling deze halve marathon te gaan lopen. Het inschrijven is daarvan het bewijs. Ik heb zelf mijn trainingsschema gemaakt en als ik daar doorheen kom, moet het lukken. Ik zorg dat in ieder geval de conditie en de spirit voldoende zijn. Het materiaal in orde. Vandaag een nieuw looppak (apenpak) aangeschaft. Zwart met gele accenten (mijn Vibram KSO’s zijn ook zwart (met heel subtiel een klein geel logootje op 1 schoen). Misschien ga ik nog op zoek naar zwarte teensokken. Alleen blessures kunnen mij er nog van deze uitdaging weerhouden. Maar daar wil ik niet vanuit gaan.

Update 18 december
Omdat ik al 2 weken pijn in mijn rechtervoet heb, en de tijd dringt, heb ik besloten mijn startnummer te koop aan te bieden op Marktplaats. Eerder deze week heb ik aan de organisatie gevraagd of ik mijn startnummer ook kon omzetten naar een kwart marathon. Dat was geen probleem. Daartoe hoefde ik niets te ondernemen. De regel bij Egmond is zo, dat je altijd langzamer mag lopen of een kortere afstand. Maar met al 2 weken zonder training en geen zicht op herstel van mijn voet, is het niet reëel om te denken nog deel te kunnen nemen. Op welke manier dan ook. Volgend jaar gewoon een nieuwe poging. Gelukkig is dit evenement niet mijn hoofddoel, slechts een interessant ijkpunt op mijn weg naar een blessurevrije loper die bovengemiddeld (qua snelheid en afstand) mee kan komen.

Update 10 januari
Ik heb mijn startnummer gelukkig nog kunnen verkopen. De vrouw die het nummer heeft overgenomen heeft de loop in net geen 2 uur uitgelopen. Heel netjes. De SMSjes met doorkomsttijden kwamen nog wel bij mij binnen. Haha. Volgend jaar volgende poging. Lijkt me toch wel een mooie loop om gelopen te hebben.


Reacties

3 reacties op “Egmond Halve Marathon 2011”

  1. […] moet ik mij nu gaan richten op het volgende evenement. De Oliebollenloop zit precies een week voor de Egmond Halve Marathon. Keuze uit 5K, 10K en 20,8K. Als ik de 10K doe, dan heb ik meteen weer een leuk trainingsrondje […]

  2. […] vanzelf weer verdwijnen. Het vervelende is wel dat ik dus nu al bijna 2 weken niet train. Met de Egmond Halve Marathon in zicht (die ik nu al heb teruggebracht naar een kwart marathon) is dit geen goed teken. Ik kan […]

  3. […] die wel zouden gaan lopen. Dus voor mij (en voor niemand) geen Oliebollenloop, maar ook geen Egmond Halve Marathon (en geen 1/4 marathon). Nee dat kan nog allemaal niet. Wel kan ik 1 dezer dagen mijn Nikes […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.