Sinterklaasloop 2010

Sinterklaasloop
De Sinterklaasloop

Tot vandaag wist ik het bestaan niet van de Sinterklaasloop. Ik kwam deze toevallig tegen op hardloopkalender.nl. En hij is in de buurt. In Santpoort. Tenminste, deze sinterklaasloop, want er zijn meer sinterklaaslopen. De datum laat zich al raden: 5 december. Ik heb zojuist een mailtje gestuurd met de vraag of ik nog kan inschrijven. Een website hebben ze niet. Slechts een pagina met een plaatje van een affiche (zie hiernaast). Zou het eigenlijk de bedoeling zijn dat je de route te schimmel, gekleed in sinterklaaspak aflegt?

De Sinterklaasloop in Santpoort-Noord wordt georganiseerd door Atheletiekvereniging Suomi. Het evenement omvat een wedstrijdloop van 10K, een recreatieloop van 5K en 10K en een pupillenloop van 1K. De loop begint en eindigt op de atheletiekbaan van Sportpark Groeneveen in Santpoort-Noord. Inschrijven kan tot 30 minuten voor de start.

Inschrijven kan via wegwedstrijden@avsuomi.nl.

Ik kies voor de recreatieloop van 10K. Zie hieronder de route. Tenminste, dit is die van 2007. Hij kan anders zijn. Dat verneem ik nog via de e-mail. Zo te zien loopt hij langs weilanden en langs de duinrand. Best een aardige route.

Update 19 november
Zojuist maar weer eens een mailtje gestuurd. Nu naar het algemene contactadres info@avsuomi.nl. En maar weer afwachten.

Update 23 november
Contact gehad met Martin, die op zijn blog aankondigde deze loop te gaan doen. Hij vertelde me dat je tot een kwartier voor de start kon inschrijven. Dat lijkt me wel zo handig. Nadeel: misschien te vrijblijvend zonder voorinschrijven. Het plan is om samen met met broer de 5K (dus niet de 10K) te gaan lopen. Samen zal trouwens wel niets worden, want hij loopt veel sneller. Daar moet eens verandering in komen!

Update 24 november
Toch nog een mailtje gehad van AV Suomi. Inschrijven is tot 30 minuten voor aanvang. Handig om te weten.

Update 4 december
Net bericht gekregen dat de Sinterklaasloop is afgelast vanwege de weersomstandigheden (sneeuw en regen). Bah. Heb ik daarvoor deze week al 3 keer in de kou en de sneeuw getraind? Dit was de mail van AVSuomi:

Beste atleet,

Helaas hebben wij moeten besluiten om de Sinterklaasloop niet door te laten gaan.

De condities op het parcours voor een wegwedstrijd en de aangekondigde weersvoorspelling voor zowel de lopers als de vrijwilligers heeft ons tot dit besluit gebracht.

Wij gaan er van uit dat een ieder daar begrip voor zal hebben.

Met vriendelijke groet, namens de wegwedstrijdcommissie van AV Suomi,


Reacties

2 reacties op “Sinterklaasloop 2010”

  1. […] week hoorde ik voor het eerst van de Oliebollenloop (van een collega). Aangezien de Sinterklaasloop is afgelast, moet ik mij nu gaan richten op het volgende evenement. De Oliebollenloop zit precies […]

  2. […] 5 december Vandaag renden mijn broer en ik 9K door de Kennemerduinen ter vervanging van de Sinterklaasloop, die we gelopen zouden hebben als deze niet afgelast zou zijn. De zon scheen en de dooi was […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.