Lopen tijdens vrieskou, sneeuw en dooi


Deze week heb ik mij voor het eerst al hardlopend begeven in vrieskou en besneeuwde ondergrond. Daarbij had ik gewoon mijn VFF’s aan. De grip zal niet veel beter of slechter zijn dan met andere schoenen. Het was ook niet ijzelachtig glad. Er lag gewoon platgereden, platgelopen of onaangeroerde sneeuw. In de bochten minderde ik vaart om uitglijden te voorkomen. Ik heb mijn korte route deze week 3 keer belopen en de 3e keer had ik last van koude tenen. Dat kan een probleem zijn bij langere trainingen in de sneeuw. Was wel erg blij met mijn nieuwe apenpak. Die kwam goed van pas en blijkt warm genoeg te zijn (met nog een extra shirt eronder).

Update 5 december
Vandaag renden mijn broer en ik 9K door de Kennemerduinen ter vervanging van de Sinterklaasloop, die we gelopen zouden hebben als deze niet afgelast zou zijn. De zon scheen en de dooi was ongekend. De wind voelde bijna warm aan. De dikke sneeuwdeken van de dag ervoor had plaatsgemaakt voor sneeuwpap en ijswater. Op de duinpaden glibberden we meer dan we liepen en elke stap in de sneeuwpap liet het ijskoude goedje hoog opspatten. Het smeltwater liep nog niet de grond in vanwege de bevroren ondergrond. Al met al een avontuur. Onderweg had ik in mijn VFF’s wel hele natte voeten maar toch had ik slechts koude tenen. Ik had erger verwacht. Mijn broer had gewone loopschoenen aan en die waren ook doorweekt. En we waren niet de enigen, die zo gek waren om daar vandaag te lopen. Ik was waarschijnlijk wel de enige met VFF’s. Ik hoorde een dame achter mij roepen: ‘Wat heeft die nou aan?’ Ik denk dat ze daarmee mijn ongebruikelijke schoenen bedoelde.


Eén reactie op “Lopen tijdens vrieskou, sneeuw en dooi”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.