Chi Running techniektraining

Danny Dreyer, de grondlegger van Chi Running

Sinds afgelopen zondag train ik eens per 2 weken met de techniekgroep Chi Running. Onder leiding van Marion Meesters trainen we in Duin en Kruidberg waarbij aan de techniek wordt gewerkt. Dit duurt 1 uur. Daarna is er voor de liefhebbers de mogelijkheid om er nog een duurloop van 1 uur aan vast te plakken. Omdat ik nog niet voldoende getraind ben, was ik zo verstandig niet mee te gaan met de duurloop. Ik heb de Chi Running bijbel inmiddels bijna uit en heb veel theorie in mijn hoofd zitten. Tijdens de training kreeg ik veel aanwijzingen. De theorie in je hoofd hebben en denken dat je met de juiste techniek loopt is heel wat anders dan lopen met de juiste techniek. In mijn geval dan. Gelukkig dat ik dit nu in de praktijk leer. Het valt niet mee, al die aandachtspunten.

Ik noemde het Chi Running boek al schertsend bijbel. Het betreffende boekwerk gaat n.l. niet uitsluitend over de ideale looptechniek, maar ook om een manier van leven. Het is geen boek waar je mee klaar bent wanneer je het ‘uit’ hebt.

Volgende keer gaan we trainen op het strand. Dan trek ik mooi mijn VFF’s aan.

Update 20 februari
We gingen het strand op in de ijzige kou. De enige optie was lopen om warm te blijven. Heel leerzaam om te zien welke voetafdrukken je achterlaat en hoe je dit kan corrigeren. Daarna liepen we de duinen in voor een duurloopje. Daar moest waarempel nog mijn jas uit omdat de zon ging schijnen en er minder wind was. Het was wel iets te lang lopen op de VFF’s.

Update 6 maart
Traning weer gewoon in Duin en Kruidberg. Deze keer werd het hellen en versnellen punt van aandacht. Moeilijkheid voor mij was het hellen vanuit de enkels terwijl het lichaam recht moet blijven. Bij het hellen ging automatisch mijn hoofd teveel naar voren. Daarna een duurloopje.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.