Winterwandeling 2011

Zoals elk jaar liepen A en ik ook dit jaar de Haarlems Dagblad Winterwandeling. We hadden allebei verder geen afspraken die dag, dus konden we ons dooie gemak de 25K afleggen. Toen ik aan kwam fietsen bij het startpunt waren de eerste wandelaars al aan het zicht onttrokken, de duinen in.

We hadden geen enkele haast en toch hadden we vanaf het begin goed het tempo er in. Hij met een lelijke knieblessure die blijkbaar over was en ik met een voetblessure waar ik klaarblijkelijk voorgoed mee heb afgerekend. Zo kwam het dat we heel geleidelijk iedereen voor ons inhaalden, totdat er niemand meer voor ons liep. Gelukkig was de route zo goed aangegeven met gele linten, dat er eigenlijk geen twijfel was over de navigatie. Je moest alleen het routeboekje er niet bij pakken, die beschrijving was her en der in strijd met de gele linten. Wij gingen ervan uit dat degene die de linten had opgehangen het bij het juiste eind had. 5K voor het einde werden we getrakteerd op broodjes en erwtensoep.

A, ook vandaag weer als ecowalker, had zijn grijper bij zich voor zwerfblik. Gelukkig lagen er op onze route in de duinen slechts 2 blikjes. Eenmaal uit de duinen bij ingang het Koevlak, lagen er echter veel meer. A. verzamelde de blikjes en onderwijl werden we ingehaald door 2 heren die al eerder op kop liepen. Vlakbij de Zandwaaier (het eindpunt) zag A kans om de koplopers in te halen en als eerste de finish te bereiken. Ik haalde niet in waardoor ik als 4e binnenkwam. Dus A heeft de 25K van de Haarlems Dagblad Winterwandeling 2011 op zijn naam staan. Al is het geen wedstrijd en was er niemand (behalve ik dan) die hem feliciteerde met zijn overwinning.

Meteen zijn we daarna op de fiets gestapt naar het FrietHoes (vlakbij station Haarlem). Hier hebben ze heerlijke biologische patat (op 2 maanden per jaar na) met zelfgemaakte fritesaus (met hoogwaardige ingrediënten). Een aanrader. Het logo is, zoals je misschien al aan de stijl heb gezien, ontworpen door Joost Swarte Het woordmerk staat ook heel fraai in de tegelmuur binnen. Het interieur alleen al, is de moeite waard om deze tent te betreden.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.