Drinkadvies tijdens hardlopen


Martin Kiptolo Lel tijdens London Marathon 2005. Foto: Nickt
Je krijgt een signaal wanneer je moet gaan drinken. Dat signaal heet ‘dorst’. Simpeler kan het niet. Dit lijkt ook het beste te zijn tijdens een wedstrijd om te voorkomen dat je teveel dan wel te weinig drinkt. Ook de hoeveelheid heeft de natuur goed geregeld. Als ik dorst heb, klok ik met gemak een paar glazen water weg terwijl als ik geen dorst heb na een paar slokjes niet meer hoef.

Lees het bericht op Nu.nl over het wetenschappelijk onderzoek over het feit dat de helft van de hardlopers teveel drinkt tijdens hardloopwedstrijden.


Eén reactie op “Drinkadvies tijdens hardlopen”

  1. Ha Jesse,
    Goed advies! Bij eten werkt het anders dan bij drinken. Als je wacht tot je honger hebt ben je veel te laat! Maar het kan ook best zijn dat er bij sportwedstrijden ook teveel gegeten wordt, want op één bruine boterham kan je toch wel een paar kilometer lopen of fietsen!

    Gr.
    Ruben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.