Heemstedeloop 2011


Ik had mij ingeschreven voor deze loop om maar weer eens een gooi te doen naar een nieuw PR op de 5K afstand. Op de betreffende dag stond ook een ChiRunning techniektraining op het programma dus ik moest eerst naar Duin en Kruidberg fietsen, daarna trainen en snel door naar Ruben want die had mijn startnummer opgehaald en zo konden we samen naar de start fietsen. Al die inspanningen bij elkaar zorgden dat ik enigszins futloos aan de start stond.

Alweer een finishfoto

We stonden redelijk vooraan dus we ondervonden hier geen oponthoud. Integendeel. De lopers vooraan zijn snel en daardoor ga je ook snel mee. Na een halve kilometer ontdekte ik dat mijn longen dit tempo niet konden waarderen, zakte wat terug en verloor Ruben vrij snel uit het oog. Toen besefte ik ook dat een PR kansarm en winnen van mijn broer kansloos was. Vanaf de Glipperdreef de hoek om het bos in. Ik verkoos het voetgangershek waar ik nog net kon voorkomen lelijk ten val te komen. Ik vloog een beetje de bocht uit en probeerde me af te zetten tegen het hek maar ik duwde mijn ene hand precies tussen de spijlen van het hek door. Gelukkig ging het nog net goed en werd ik daarna getrakteerd op heerlijke bosgrond onder de voeten. Ik liep zo’n beetje tussen de snelle lopers en de rest van de lopers in met weinig andere lopers om mij heen. Af en toe werd ik ingehaald en af en toe haalde ik in. Ik leek niet verder terug te vallen in snelheid. Zonder al te veel moeite bereikte ik de finish en ontving een drankje, een broodje en alweer een medaille.

Uitslag 23:02. Dat is 78 seconden langzamer dan mijn PR eerder dit jaar op de Letterenloop. Teven mijn 1e loop zonder PR. Maar wel 45e van de 470 deelnemers, dus bij de beste 10%. Niet verder vertellen: Met de 5K doen niet de beste lopers mee. Die pakken doorgaans de 10K waar het veel moeilijker is om bij de beste 10% te komen.

Nog een theorie over het niet behalen van een PR: Ik had mijn FiveFingers niet aan. Dat scheelt kostbare seconden!

Daarna nog gekeken naar de 10K die een uur later van start ging. Ik had mijn bril niet op en moest minstens 3 bekenden (vriend, schoonzus en collega) tussen de massa van 1600 zien te onderscheiden. Gelukkig liepen ze 2 ronden. Van de 3 bekenden bleek er achteraf 1 niet meegelopen te hebben. De andere 2 heb ik inderdaad gezien, lekker op mijn fiets hangend, genietend van het mooie weer. Leuk om anderen te zien zwoegen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.