Micah True alias Caballo Blanco dood gevonden in New Mexico


Na het zoeken van vier dagen sinds zijn vermissing is Micah True zaterdag 31 maart om 6 uur in de middag door twee van zijn vrienden dood aangetroffen in de wildernis van nationaal park Gila in New Mexico.

Tot op dit moment is nog geen duidelijkheid over de doodsoorzaak.

Micah True alias Caballo Blanco (het witte paard) is de hoofdpersoon uit het boek De Geboren Renner van Christopher McDougall en hij was de organisator van The Copper Canyon Ultra Marathon, die op 4 maart nog plaats had gevonden.

Meer dan een dozijn reddingsteams, inclusief teams met honden en op paarden hebben 4 dagen lang gezocht. Ook vanuit de lucht met een helicopter en een vliegtuig. 20 goede vrienden van Micah kwamen vanuit andere delen van de VS gevlogen om te helpen zoeken.

Caballo verbleef in de The Wilderness Lodge in Silver City van waaruit hij de dinsdagochtend ervoor om 10 uur vertrok voor een loop van 12 mijl. Hij had niemand verteld waar hij heen ging. Het zoeken werd bemoeilijkt door de grote wildernis.

Tijdens het zoeken vonden ze voetsporen, een zonnebril en een hoed waarna het gebied werd uitgekamd en hij uiteindelijk kon worden gevonden.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.