Lions Heuvelloop 2012


Het paasweekend stond dit jaar in het teken van het lopen. Vrijdagavond een #FMTR door het Noordhollands Duinreservaat. Zaterdag fietsbegeleiding van de Jan Knippenberg Memorial, 1e paasdag ingeschreven voor de Tartan6uurse en 2e paasdag de Lions Heuvelloop, afstand 15K. Deze loop is 1 van de minder bekende loopevenementen in de regio en daardoor ook wat gemoedelijker en een stuk minder massaal dan groots aangekondigde evenementen uit het SportSupport loopcircuit waarvan de Achmealoop de grootste is. Dit jaar voor de 27e keer. Voor mij voor het eerst.

Om 10 uur reed ik samen met een vriend richting de Tetterodehal alwaar de startnummers klaarlagen. Het opspelden blijf een crime, maar dat is te wijten aan perfectionisme (waar ik gelukkig maar af en toe last van heb). Daarna liepen we naar de start. Volgens mij was het parcours anders dan die ik een paar maanden geleden uitgebreid bestudeerd had. Of ik had een oude route bekeken op afstandmeten.nl of iets dergelijks. In ieder geval moesten we wel de kant op starten die ik in mijn hoofd had. Ik zag mijn collega (in hetzelfde Opzet shirt) en nog een flink aantal bekende gezichten die ik niet allemaal thuis kon brengen. Waarschijnlijk veel van eerdere loopjes. Het leuke was dat de 5K lopers en de 10K/15K lopers op hetzelfde moment in tegengestelde richting startten. Nog geen 10 minuten later liep ik in de duinen dwars door een kudde schapen en kon er één aaien. Even voor mij liep een Suomi ChiRunner. Hij was bezig met een 10K en liep op de klok. Een vooraf vastgesteld tempo. Ik haakte even aan en schakelde over in een hogere versnelling.

Het ging lekker. De weersomstandigheden waren prima. Redelijk fris en af en toe een beetje regen. Het duinlandschap trok aan mij voorbij en de kilometeraanduidingen scheerden sneller uit mijn ooghoeken dan ik ze kon lezen (zonder bril). Blijkens een aantal lopers die mij na 8K inhaalden bleek ik te zijn vervallen in een positieve split. Dat was niet vreemd. Ik begon moe te worden. Voorzichtig langs de kudde nieuwsgierige Schotse Hooglanders om niet gespiest te worden. Bij de tweede waterpost (die ook de eerste was omdat we 2x hetzelfde rondje liepen) stopte ik om te proosten met een bekertje water. Al rennend drinken uit een bekertje kan ik niet zonder me te verslikken. Bijna bij de uitgang van de duinen moest ik weer door de schaapskudde en kreeg weer de kans om er één te aaien over haar bol. Mijn rechterkuit ging een beetje opspelen. De extra focus op techniek deed mij soepel tot de finish lopen. De MyLaps installatie piepte toen mijn bechipte schoen over de mat ging en klokte een nettotijd van 1:12:56.

Een vet nieuw PR op de 15K! De vorige tijd was 1:20:14 bij de Zevenheuvelenloop waar ik door een verkeerde tijdsinschatting in een langzaam startvak stond en er daarna geen doorkomen aan was. Maar deze loop had ook wat minder hoogtemeters, ik was iets beter getraind en ik had schoenen aan (Inov8 F-Lite 195) die iets vergevingsgezinder zijn dan mijn VFF’s.

Aan het eind mocht je een vaantje pakken uit een doos. Die bleek ik ook al bij mijn startnummer in ontvangst te hebben genomen. Helemaal voor niks gelopen dus;-)


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.