Zorgspecialist Loop 2012

Dit was weer een poging om mijn 5K PR te verbreken. Ditmaal met hulp van de natuurlijke doping bietensap. Drie dagen van tevoren begon ik met de inname van bietensap wat zou moeten leiden tot een betere zuurstofopname. Een nieuw PR zou het bewijs moeten zijn dat het zou werken (bij mij).

Op de fiets richting Schalkwijk om in de Spaarnehal mijn startnummer op te halen. Daarna even rustig rondgewandeld en ingelopen. De vooruitzichten op buienradar waren niet heel gunstig. Regen in het startvak en droog tijdens het lopen. Gelukkig bleef het bij een paar spatjes in het startvak. Ik liep vrij laat het startvak binnen (10 minuten van tevoren) waardoor er al een aardige menigte voor me stond. Na het startsignaal kwam er na enige tijd beweging in de meute maar opschieten deed het niet echt. Het was te smal en te druk om de eerste paar honderd meter ook maar iemand in te kunnen halen. Daarna kon ik over stoepjes en bermen en werd de stroom lopers geleidelijk dun genoeg om lekker in mijn eigen tempo te kunnen lopen. Het laatste stuk waren er zelfs zo weinig lopers op het parcours dat ik verkeerd gelopen zou zijn als zo niet overal voldoende afzettingen, verkeersregelaars en wegwijzers hadden neergezet. De organisatie was duidelijk goed op orde. Door het grote aantal deelnemers en een gelijktijdige start van de 5 en de 10 kilometer en mijn verkeerde plek in het startvak heb ik waarschijnlijk een nieuw PR misgelopen. Het zou echter geen grote verbreking zijn geworden. Meer secondenwerk. Nu zat ik er 23 seconden vanaf. Misschien ga ik dit jaar nog een poging doen. Vorig jaar brak ik nog elke keer mijn PR’s. Dat wordt dus blijkbaar steeds moeilijker. Het lopen zelf ging supergoed. Ik had vrijwel de hele weg soepele benen (miepmiep) en ik had het gevoel dat ik zweefde. Het waren ditmaal duidelijk de longen die de beperkende factor waren. En het bietensapexperiment? Ik heb niet het idee dat ik daardoor sneller was dan anders. Gelukkig maar, anders zou ik voor elke race een bietensapkuur moeten doen. Mij niet gezien.

Nu is het tijd voor 3 nieuwe uitdagingen: Lopen zonder schoenen en mijn wekelijkse LSD (long slow distance) loopjes verlengen tot 30K. Als het gestel het toelaat. Ook wil ik nog de kleinste paadjes in de duinen mappen voor Open Street Map, maar dat moet wachten tot de winter omdat de tekentijd weer is aangebroken. Mijn dochter had dit jaar het primeur.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.