GGZ Ingeestloop 2012

Zo ver heb ik nog niet hoeven fietsen naar een loopje. Maar je bent een groene renner of je bent het niet. Dus 11 km op de fiets tegen de wind naar Bennebroek voor de GGZ Ingeestloop 10K. Hier trof ik een waar familie-evenement met niet alleen een kinderloop (geweldig om naar te kijken, want daar lopen ChiRunnertjes), maar ook een springkussen. Na het ophalen van mijn startpakket (nummer, chip, folders, speldjes) spelde ik mijn startnummer op en kwam ik collega Erik (op de fiets vanuit Santpoort) en vriend Raymond (op de fiets vanuit Hoofddorp) met zoon Youri tegen.

We namen plaats op een positie enigszins voorin. Youri stond zelfs helemaal vooraan. Een nadeel van vooraan staan is het (harde) startschot. Nog een nadeel is dat je heel hard moet gaan rennen. Dat deed ik niet, dus leek het alsof ik amper vooruit kwam. Ik had mijn loopklokje niet opgeladen dus heb ik eigenlijk zoals altijd volledig op gevoel gelopen. Als je voor je lol loopt kan je beter een ontspannen loopje door de duinen doen. Dit is n.l. echt hard werken.

Eigenlijk heb je niets te maken met de medelopers. Ik had ook weinig last van ze. Ze liepen niet in de weg dankzij het relatief lage aantal deelnemers. En toch is het dan niet leuk als je keer op keer ingehaald wordt. Ik bedacht me dat het de 5K lopers waren die in een negatieve split zaten. Of dat het 10K lopers waren en ik aan het terugzakken was.

Het parcours was lekker afwisselend. Deels over het terrein van de instelling en deels door het omliggende prachtige bos. Je zou er maar wonen. Aan de omgeving kan het in ieder geval niet liggen. De ronde was 5K waardoor wij 2 rondjes mochten lopen. De 2e ronde was logischerwijs zwaarder. Ook tussen de oren. Gelukkig bedacht ik me toen dat ik ChiRunner ben en kon ik door te focussen op techniek en ontspanning na ongeveer 8 kilometer uit de moeilijke fase komen, versnellen en nog een paar lopers inhalen. In 1 van de laatste bochten werd ik aangemoedigd door Erik (die al 5 minuten binnen bleek te zijn) en kon nog een matige eindsprint inzetten. Ik keek op de wedstrijdklok en zag een tijd van 48:36 of zoiets. Dat was een leuke verrassing. Dat kon wel eens een nieuw PR zijn (mijn PR was 48:38).

Daarna de witte schoenchip ingeleverd en me tegoed gedaan aan een krentenbol en energiedrankje. Youri had zijn PR op de 5K verbroken. Even later kwam ook Raymond heelhuids binnen. Ik liep nog een stukje uit en ging nog even bij Gert-Jan kijken die daar op het terrein woont. Hij was gelukkig thuis en ik kreeg vrijwel onmiddellijk bier. Dat smaakte! Na nog een biertje weer naar huis gefietst. Weer wind tegen.

Tot nu toe vind ik de loopjes van het KennemerLoopcircuit veel leuker dan de loopjes van het SportSupportLoopcircuit. Ze zijn veel gemoedelijker en minder massaal. De parcoursen zijn ook gevarieerder en niet alleen maar verhard. Ik zet de GGZ Ingeestloop alvast in mijn agenda voor 2013.

Thuis de rest van de avond steeds even gekeken op uitslagen.nl of de uitslagen er al op stonden. Tot op dit moment nog steeds niet. Wordt vervolgd dus…

Update 12 mei 2012:
De uitslag is binnen: http://uitslagen.nl/uitslag?id=2012051100645 Ik heb mijn PR op de 10K met 3 seconden verbroken! Het was 48:38. Nu 48:35. En ik was helemaal niet van plan om voor een PR te gaan. Onderweg ook niet op tijd gelet. Dus ik had het evengoed net niet kunnen verbreken. 3 seconden! Bizar.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.