Letterenloop 2012


Ik had afgesproken met Rob Hinse, die ik slechts ken uit de virtuele wereld. Hij schatte in zo rond de 26 minuten te finishen op de 5K. Ik stond daar dus te kijken vanaf zo’n 25 minuten tot 35 minuten finishtijd. Ik stond niet aan de finish maar bij het punt waar de lopers de overkapping van de ijsbaan binnenliepen. Het belangrijkste waaraan ik hem zou kunnen herkennen was zijn zelfgemaakte huaraches. Ondanks dat ik mijn bril op had zag ik hem over het hoofd. Daarna buitenom een rondje ingelopen, nog even rondgekeken en mij in het startvak voor de 10K gevoegd.

Iedereen had na het startschot voldoende ruimte om zijn/haar eigen tempo te lopen en zo nodig in te halen zonder gedrang. Dat is het voordeel van zo’n brede ijsbaan. Ik begon rustig. Versnellen kon altijd nog. Het Letterloopparcours kent een aantal leuke hoogteverschillen. Twee keer een tunneltje, ’t Kopje van Bloemendaal en wat klimmetjes en afdalinkjes rond ’t Kopje. De klim naar ’t Kopje ging prima want voor je gaat hijgen ben je boven. Dat gold trouwens niet voor iedereen. Daarboven had ik ineens een onvrijwillige haas, een man met grijs haar tot op zijn schouders. Daar bleef ik achter lopen want hij had een prima tempo. Zo’n 1 kilometer voor de finish was daar het tunneltje bij Station Bloemendaal weer. Ik zag mijn kans schoon en liep mijn haas voorbij. Ik haalde nog wat anderen in en eenmaal onder de overkapping van de ijsbaan werd ik nog ingehaald door een paar eindsprinters. Ik passeerde de klok ergens in de 48 minuten.

Ruim 12 minuten voordat ik binnenkwam liep Marti ten Kate over de finish.

Even later sprak ik nog een dame die ik eerder gezien had bij een Full Moon Trail Run (#FMTR) en Johan Neve, die ik bij elk loopevenement tegenkom en (op een leeftijd van 55 jaar) 3e was geworden op de 5K. Hij gaat aankomend weekend meedoen met de NK masters in zijn leeftijdscategorie (55+) waarbij hij een goede kans maakt om te winnen.

Thuis bekeek ik de uitslagen en zag een tijd van 48:38. Heel apart want dat was precies de tijd van een oud PR, n.l. de Scoutingloop van vorig jaar. Daarna heb ik nog een 10K gelopen met een nieuw PR van 3 seconden sneller. Dus 3 opeenvolgende 10K wedstrijden achter elkaar met slechts 3 seconden tijdsverschil en dat zonder op de klok te kijken en zonder ambitie voor een nieuw PR.

Na mijn uitslagtweet: ’48:38 ‪#Letterenloop‬ ‪#10K‬ 3 sec boven PR. onderweg niet op klok gekeken. Volgende keer maar een serieuze PR poging doen.’, kreeg ik het volgende antwoord van Martin: ‘Mooi, goed gelopen man! Volgende keer gewoon nog meer genieten, pr komt dan vanzelf! ;)’. Dat is meteen weer een wijze raad voor de 1e dag van de rest van mijn loopleven.


Eén reactie op “Letterenloop 2012”

  1. Goed gelopen Jesse, enne die tip werkt echt! Ik heb laatst mijn pr op de 30 en 42 verbeterd tijdens de 6uur… (en geen pr op de 6uur….).

    Dus, blijf lachen, blijf genieten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.