Avondduurloop konijnen ontwijken in NPZK


Selena was het hele weekend al ziek en José was er een paar dagen tussenuit met een vriendin. Op zondagavond kreeg ik Elisa en Amber zover om allebei een uur op te passen zodat ik toch nog een duurloopje kon doen. Het weer was meer dan prima.

Foto: Maurits Burgers

Ik had mijn fiets geparkeerd op de Krullenlaan, daar waar deze overging in een onverharde weg. Van daaruit liep ik naar ingang Bleek en Berg. Onderweg zag ik dat ze al bijna klaar waren met de verbouwing van de Ridders van Brederode. Of het straks nog zo heet, ik heb geen idee. Bij de Oosterplas zaten nog wat recreanten. Ik nam de rode route naar Parnassia (en terug). Onderweg naar het strand waren de onderbenen nog wat stram, waardoor ik deed lekker rustig aan deed. Op het strand, met mijn voeten in het water, belde ik even naar huis om te vragen hoe het ging met Selena. Die wilde dat ik naar huis kwam. Dat kwam goed uit want ik ging even later op huis aan. De terugweg ging lekkerder, beter en sneller dan de heenweg. Ongeveer halverwege krioelde het werkelijk van de konijnen. Op ongeveer 50 cm van mijn voet zat ineens een jong konijntje. Ik stopte en zag een dier in doodsangst. Uiteindelijk had hij door welke kant de dichtstbijzijnde struik was en het arme beestje schoot weg. Overal om mij heen stoven konijnen weg. Ik had mijn bril niet op en meende een katachtig dier te zien. Toen ik dichterbij kwam zag ik dat het een vos was die rustig tussen de konijnen door dribbelde. Hij had zijn buik vast vol en had mij niet eens in de gaten.

Voor ik het wist was ik (jammer genoeg) al weer terug bij de ingang en maakte dankbaar gebruik van het waterfonteintje. Vandaag heb ik een waterrugzak besteld. Die zal zeker van pas komen bij de steeds langere duurlopen in steeds warmer weer. Ik zal deze ook dragen tijdens de Veluwezoomtrail over 2 weken. Qua trainingsomvang ben ik er eigenlijk niet klaar voor, maar vanavond ging het zo goed dat ik denk dat het goed gaat komen.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.