Grachtenloop Haarlem 2012


Ik had besloten niet aan de Grachtenloop deel te nemen dit jaar. Een te druk parcours (alleen de 1e kilometer), paste niet in mijn trainingsschema (die ik niet heb), was uitverkocht (ja, logisch als je zo lang wacht met inschrijven), 2 rondjes van hetzelfde parcours (ze hebben niet genoeg grachten voor 10K). Maar ik kon het toch niet laten even te gaan kijken. Rob Hinse, die ik mij de Letterenloop mis was gelopen liep de 5K (op huaraches). Dat wilde ik graag zien.

Op het linkerpaar liep Rob Hinse de 4daagsen van Nijmegen en Haarlem, op rechterpaar liep hij de Grachtenloop – Foto © Rob HInse

Even voor de start van de 5K was er een kortstondige wolkbreuk die even plotseling ophield als dat hij begon. Ik ging staan op de hoek Kinderhuisvest en de Nieuwe Gracht waar ik een goed overzicht had. Ik kon mooi de eerste lopers langs zien komen en even later zag ik warempel Ruud voorbij rennen, blootsvoets. Hij was slechts een uur eerder op de hoogte gesteld van het feit dat iemand een startnummer beschikbaar had. 5 minuten later zag ik daar een paar huaraches, met daarboven, ja, dat moest Rob Hinse zijn. Ik liep een stukje mee en sprak hem bij de finish. Hij heeft verschillende modellen huaraches gebouwd. Deze waren gesneden uit een zwart slaapmatje. Aan de onderkant is de slijtvastheid verbeterd d.m.v. Bisontix. Op de bovenkant is een laagje canvas gelijmd om de grip te verbeteren. Rob heeft er voornamelijk veel kilometers op gewandeld en gaat er dit jaar weer mee op pad in Schotland.

Daarna heb ik de top 10 lopers van de 10K voorbij zien lopen. Ik had al bij de 5K gezien of ik hem zag bij de koplopers, Johan Neve. Daar zag ik hem niet. Hij bleek de 10K te lopen en liep als 6e langs. De rest van zijn leeftijdscategorie (55+) ver achter zich latend.

Al met al zag ik dat het toch wel een leuk loopje was. Ik heb hem de 2 voorgaande jaren gelopen, de 10K. Misschien is het voor volgend jaar wel leuk om aan de 5K mee te doen. Dan hoef ik ook niet 2x hetzelfde rondje en kan ik misschien ook de stap zonder schoenen wagen.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.