Generale voor de Veluwezoomtrail


Vandaag vaderdag, dus mocht vader een extra lang duurloopje doen. De laatste weken zijn de lange duurloopjes niet zo lang geweest als ik had gewild. Vandaag stond een 20K+ op het programma. Gelukkig gaat het lopen de laatste weken zonder al te veel problemen. Na wat geloop in de Ardennen had ik wat pijn in mijn rechter scheenbeen. Dat was gelukkig snel weer weg. De duurloop van vorige week zondag begon wat moeizaam en eindigde alsof ik pas op de helft was. Daarna op dinsdag nog een baantraining en op donderdag een heuveltraining. En nu vandaag dus een duurloop met veel heuvels.

Ik parkeerde mijn fiets halverwege de Krullenlaan, mijn nieuwe startplek waar ik in 5 minuten heen fiets. Hier begint een onverhard pad en loopt tot de Brederodelaan. Daarna nog een klein stuk verhard tot ingang Bleek en Berg van NPZK. Ik heb een flinke ronde door en om NPZK gelopen. Ik moest wel weer een half uurtje inkomen voor het weer echt lekker ging. Eerst zuidwaarts, waar mogelijk over kleine onverharde paden. Daarna westwaarts langs ’t Wed, de Konijnenberg en de Hazenberg (wind in de rug omhoog en wind tegen naar beneden:-). Bij Parnassia het strand op, blootsvoets, tot opgang Duin en Kruidberg, daar linksaf en het pad volgend tot ingang Midden Herenduinen. Dat pad heeft een akelig oppervlak met veel losse stenen. Ondanks dat ik hier goed oplette waar ik mijn voeten neer zette, kreeg ik toch hier en daar een pijnlijk steentje onder mijn VFF’s. Gelukkig werd ik daarna weer beloond met een vochtig verend bospad in de binnenduinbebossing. Daarna buitenom via de Duin en Kruidbergerweg en de Bergweg weer terug naar mijn startpunt gelopen. Ik zag nu ook het punt op de Bergweg waar er een tunneltje onderdoor loopt (van PZ naar het openluchttheatertje en het verlaten zwembad). Onderweg nog een ex-collega (op de fiets), de vrouw van een collega (hardlopend) en even later de betreffende collega zelf (hardlopend) nog tegengekomen.

De waterrugzak, een Salomon Hydro Bag met een 2L waterzak, werd meteen goed getest. De eerste kilometers klotste het water behoorlijk. Toen ik de waterzak uit de tas had gehaald en alle lucht eruit had gehaald en weer terug in de tas had gestopt, was het geklots gelukkig verleden tijd. Als ik wilde drinken moest ik wel behoorlijk hard aan de drinktuit zuigen om water naar binnen te krijgen. Misschien zat er ergens een knik in de slang. Een eenvoudige oplossing was knijpen in de waterzak of mijn schouders naar voren doen om druk op de waterzak uit te oefenen.

Na ongeveer 20K begon plotseling mijn rechterheup wat te protesteren. Een mankement aan het onderstel dat voor het eerst vorig jaar tijdens de Achmea halve marathon de kop opstak. Een typisch probleem op de langere afstand dus. Verder ging het boven verwachting goed en omdat ik geen loopklokje mee had, maar wel een horloge heb ik een schatting moeten maken van mijn gemiddelde loopsnelheid. Daaruit leid ik af dat ik ongeveer 24K gelopen moet hebben. Een prima generale trainingsafstand voor de Veluwezoomtrail die ik volgende week zondag loop. Die is 27K. Of 53K, maar dat is nog iets te ver.


Eén reactie op “Generale voor de Veluwezoomtrail”

  1. succes Jesse bij de Veluwezoomtrail. Kijk even bij het mondstuk of je het naar buiten kunt schuiven, misschien is ie gewoon nog afgesloten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.