Tartan 6uurse 2012

In de nacht van 1 op 2 september 2012 heb ik de tweede editie van de Tartan 6uurse gelopen. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een 6-uursloop op een tartanbaan. De deze loop werd georganiseerd door Ans Oudejans van ChiCoaching en Martin Dekker van MartinLoopt.nl op de tartanbaan van AV Suomi. Voor mij ook de tweede deelname aan dit evenement. Ik had me ingeschreven als sololoper net als vorig jaar. Toen liep ik ongeveer anderhalf uur hard en de rest (snel)wandelend. Dat was goed voor 109 rondjes. Dit keer zag ik een beetje op tegen het evenement en aarzelde geen moment toen ik de mogelijkheid kreeg om ingedeeld te worden in een estafetteteam.

Om 23 uur kwam ik de kantine binnen en de sfeer was heel anders dan vorig jaar. Hier waren echte ultralopers. Ik maakte plannen met mijn team (Hilde, Michelle en ik). Het plan was dat er geen plan was. We zouden wel zien. In ieder geval zou Hilde het eerste uur gaan lopen. De eerste 3 rondjes zouden we sowieso met ons drieën lopen. Dit zorgde er al meteen voor dat het geen echt estafette was.

Het was ongeveer 12 uur en Ans was nog aan het zoeken naar haar pistool. Gelukkig konden we nog op tijd weggeschoten worden. Na 3 rondjes ging Hilde door en wij namen plaats op stoelen naast de baan. Na Hilde ging Michelle. Na een half uur raakte ze geblesseerd en nam Hilde het weer even over. In de kantine stond luid muziek van Julio Iglesias op. Die werd snel ingewisseld voor Iron Maiden.

Om 2 uur kon ik dan eindelijk de baan op. Voor een uur. Nog voor het uur voorbij was liep Hilde ook al weer op de baan. Die estafette klopte van geen kant. Maar wat maakte het uit. Het was geen wedstrijd. Hilde streefde haar doel na. Dat was 30 km op de baan lopen en dat leek mij ook wel een aardig streven. Michelle liep niet meer hard maar kon nog wel wandelen. Zo kwam het dat ons complete estafetteteam op de baan was. Wonder boven wonder werden we niet gediskwalificeerd. Na het uur lopen nam ik een kwartier pauze en ging ik voor nog een uur. Daarna een half uur pauze en weer de baan op. Ik ging steeds langzamer. Met enige moeite haalde ik de 30 km en was er nog een kwartier over. Vlak voor het eindschot liepen we nog gezamenlijk met het team een laatste rondje waarmee ik op 77 rondjes kwam. Dit was voor mij weer een afstandsrecord. Ik had nooit eerder meer dan 30 kilometer hardgelopen.

We liepen de kantine binnen en daar stonden lange gedekte tafels voor het ontbijt. Zo’n lange loop op zo’n onzalig tijdstip is niet bevorderlijk voor de spijsverteringsorganen maar toch liet ik het mij goed smaken. Voor iedereen lag nog een aandenken klaar. Voor mij was dat een boek met portretten van topsporters en hun bijnamen met teksten van bekende sportschrijvers/dichters. Daarna met Rob de 40 graflichtjes binnengehaald die langs de baan stonden als enige verlichting.

De dinsdag erna liep ik naar de baan voor de training en merkte dat het best zwaar ging. Op de baan deden we 300-tjes op tempo en dat ging beter dan ik had durven vermoeden. Gelukkig niets overgehouden aan de Tartan6uurse dus. Nu lekker trainen voor de Achmealoop (halve marathon). Als dat lekker gaat doe ik mezelf daar een PR kado.


Reacties

2 reacties op “Tartan 6uurse 2012”

  1. Veel succes bij de Achmealoop en de training daarvoor. het verhaal lezend doet het zo door de nacht een beetje aan de Roparundenken, is ook een estafette en gaat ook eindeloos door de nacht.

    1. Bedankt. Die Roparun is ook nog wel iets voor mijn verlanglijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.