Uitgemaakt voor Keniaan


Vorige week wandelden we met vrienden om het meer bij de Bokkedoorns. Omdat ik geen reden kon bedenken om dit met schoenen te doen trok ik de stoute schoenen aan en trok mijn schoenen uit. Het lukte me niet om de anderen over te halen hetzelfde te doen. Vandaag echter, hadden ze tijdens een deel van een wandeling op blote voeten gelopen.

Dit weekend had ik geen tijd voor een lange duurloop maar kon vandaag toch ruim 21 kilometer lopen in 3 sessies tussen de bedrijven door. Vanmorgen naar mijn ouders en enige tijd later weer terug al lopend naast Selena die fietste en vanavond even naar de duinen, een rondje over de Starreberg en de Brederodeberg. In de duinen liep ik schoenloos. Ik raak maar niet gewend aan de schelpenpaadjes. Gelukkig bieden de kortbegraasde bermen hier uitkomst. Ook leuk is het slalommen tussen de ontelbare dennenappels, de legoblokjes van het bos. Het grootste deel van de route besloeg paadjes met mul zand, bosgrond of dennennaalden. Ideale ondergronden om blootsvoets te belopen. Maar dan… de parkeerplaats van in-/uitgang Bleek & Berg over. Mij niet gezien. Kleine kiezelsteentjes. 1x gedaan maar nooit meer. Dan liever het zanderige speelveld over en nog een stukje fietspad. Eenmaal uit de duinen had ik nog niet het idee om mijn schoenen weer aan te trekken. Op de Bergweg kreeg ik hier spijt van. Wat een fakirasfalt. Vreselijk. Gauw het gras in van de berm. Op de stoep van de Brederodeweg was het weer goed te doen.

Toen ik net op het punt stond om mijn schoenen weer aan te doen maakte een lolbroek uit een groep fietsende jongeren mij uit voor Keniaan. Wel grappig, want vandaag liep ik eigenlijk voor het eerst met blote voeten over asfalt en andere steenachtige ondergronden. Conclusie: Als de ondergrond niet al te ruw is, heb je ook hier geen schoenen nodig.


3 reacties op “Uitgemaakt voor Keniaan”

  1. Uiteindelijk zul je denk ik ook op schelpenpaden kunnen lopen, bij mij lukte dat in het begin totaal niet, nu is een klein stukje geen probleem. Er ontstaat een extra laag onder je voet die gaat werken als een voetzool en een betere techniek helpt ook ruwere ondergrond aan te kunnen.

    • Ja, ik loop gewoon nog te weinig op blote voeten. Maar zoals gisteren na een kilometer of 5 voelde het bijna net zo gewoon aan als met schoenen. Dus ik boek toch vooruitgang. En het leuke is dat ik nu weet dat lopen op (het juiste) asfalt en stoeptegels ook prima te doen is. Dus wie weet volgend jaar in Tilburg…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.