Herbruikbare opvouwbare drinkbeker


Tussen start en finish gebruikt een loper gemiddeld 3 plastic bekers tijdens een 5-kilometer loopevenement. Dat zal wel in de VS zijn want volgens mij krijg je er in NL ongeveer 1 per 5 km. Uiteraard afhankelijk van het evenement en het weer. Je kunt de hoeveelheid afval terugbrengen door een camelbag aan je rug te hangen, maar dan draag je toch de hele weg extra gewicht mee.

Een nieuwe oplossing is de opvouwbare drinkbeker die luistert naar de naam UA Cup 6 oz. Deze kan je eenvoudig aan een clip bevestigen. Bij de waterpunten staan mensen met gieters klaar om je beker te vullen (zie ik dan voor me). Je verliest misschien 4 seconden aan tijd, maar de meeste deelnemers hebben toch niet de illusie te winnen, behalve dan van zichzelf. Met het tijdverlies bewijs je het milieu wel een dienst.

Ben benieuwd welke loopevenementen dit gaan oppakken. Lijkt met wel iets voor de marathon van Zwolle en de 7-heuvelenloop, twee lopen die als groen te boek staan. Geef deelnemers optioneel een UA Cup 6 oz. en sta op de waterpunten met gieters. Of bestel hem hier zelf en vraag je supporters om op strategische punten klaar te staan met gevulde gieters.


Eén reactie op “Herbruikbare opvouwbare drinkbeker”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.