Boek: Altijd verder – Dolf Jansen


Een boek uit 2007, dat is van voordat ik harder te voet ging dan 7 kilometer per uur. Ik liep dat jaar de Vierdaagse van Nijmegen, die er ook in wordt genoemd. Mooi om op deze manier een inkijkje te krijgen in de hardloopwereld van voor mijn tijd en de wereld van Dolf Jansen.

De hoofdpersoon heeft topsport als hobby. Hij loopt 17 kilometer per uur tijdens een duurloop. Hij loopt/liep harder dan 99,9% van alle hardlopers. Daarnaast beoefend hij andere takken van sport op hoog niveau zoals schrijven, dichten, cabaret maken, zich inzetten voor voor verschillende NGO’s, radio maken en het er op na houden van een gezinsleven. Hij weet dit als geen ander slim te combineren en lijkt onvermoeibaar. Hij leeft op de limiet van menselijke productiviteit. Inspirerend. Ik denk wel eens dat ik het druk heb als ik aan het trainen ben voor een lange wedstrijd, als ik moet overwerken, als ik aan het klussen ben, als ik druk met mijn gezin ben. Als ik met 1 ding druk ben laat ik de andere dingen wat meer los. Dolf Jansen niet, hij doet het allemaal tegelijk. Hij bewijst dat het mogelijk is. Gelukkig zijn we niet allemaal zoals Dolf Jansen. Stel je een wereld voor met alleen maar types als Dolf Jansen. Ik zou gillend wegrennen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.