Herman van Veen in Spant!


Als je zo oud bent als mijn moeder (81) moet je niet aarzelen om dingen te doen die je nog wil doen. Ik weet niet meer hoe we erbij kwamen, maar mijn dochter en ik gingen kijken of Herman van Veen nog wel eens optrad. Die man is inmiddels ook al 77 jaar. Maar hij bleek een enorm drukke touragenda te hebben en dat op dat moment in Duitsland. Daarna in Oostenrijk en vervolgens zou hij Nederland weer aandoen. Omdat mijn moeder fan is vroegen we of ze het leuk zou vinden om mee te gaan.

Op zijn eerste dag terug in Nederland, hij was deze dag in 12 uur teruggereisd van Oostenrijk naar Nederland, gingen wij naar het Spant! in Bussum voor zijn optreden na zijn vermoeiende reisdag.

Het publiek was behoorlijk grijs en/of geverfd. Hier en daar een jong mens. Zelf ik voelde mij daar nog jong. Het optreden verbaasde mij. Van de eerste tot de laatste minuut boeiend, mooi en vermakelijk. Hij heeft natuurlijk al wel wat ervaring. Maar hij beweegt zicht op het podium bijna als een Mick Jagger en is tussen de liedjes door maar ook tijdens de liedjes een clown. Zijn begeleidende band is virtuoos.

Het publiek, of in ieder geval een aanzienlijk deel kreeg er maar geen genoeg van. Na de zoveelste toegift was het klaar. Lichten aan, mensen naar huis. Toen wij net de zaal uitliepen. Gingen de gordijnen weer open en werd er weer een lied gespeeld. We bleven nog even staan en een kleine groepje bleef doorklappen. Wachtend op nog een toegift. Herman van Veen kwam van achter het gordijn vandaan en sprak het groepje toe. Over zijn lange reis die dag. Maar dat hij weer zoveel energie van dit optreden kreeg. Hij raadde iedereen aan hetzelfde te gaan doen zoals hij.

Dit was zeer de moeite waard en een aanrader voor iedereen die geen hekel heeft aan Herman van Veen.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.