Lorde in Afas


Mijn dochter vroeg een hele tijd geleden of ik mee wilde naar een concert van Lorde. Ik kende haar als een muziekartiest die een tijdje geleden als 16-jarige doorbrak. Dat is inmiddels al weer 9 jaar geleden. Deze dame is inmiddels 25 jaar. Net zo oud als mijn oudste dochter. Niet een artiest waar ik zomaar zelf heengegaan zou zijn, maar juist daarom wel interessant. Anders blijf je toch maar hangen in de muziekgenres en artiesten uit je eigen tijd.

digboston, CC BY 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by/2.0, via Wikimedia Commons

Op de dag van het concert kwam mijn dochter ergens anders vandaan dan ik. We zouden elkaar daar wel ergens ontmoeten. Na die vage afspraak raakte mijn telefoon ineens leeg. Ik vertrok met een schamele 24%, maar dat zou genoeg moeten zijn. Tijd voor een nieuwe accu dus. Ik vroeg me af hoe het zou lukken om ons weer te verenigen.

Ik kwam uit het metrostation en betrad de Johan Cruijff Boulevard. Bij de ingang van van Afas zag ik het begin van een rij. Ik liep langs deze rij om te zoeken naar mijn dochter. In de hoop dat zij misschien ergens bij het begin of bij het einde van de rij zou staan of ergens ertussen om mij te zoeken. Het meest logische leek mij het einde van de rij. Hier moesten we uiteindelijk toch aansluiten. De rij liep door tot het Ziggo Dome en maakte daar een lus, weer terug richting naar Afas. Toen ik een aantal keer heen en weer had gelopen kreeg ik haar eindelijk te zien. Zij wist kennelijk dat ik uit het station zou komen en was daar op mij aan het wachten. Maar, waarschijnlijk was ik daar net weg voordat zij daar begon met wachten.

We konden dus in de lange rij gaan staan. Maar gelukkig was het niet staan en wachten. Bijna op wandelsnelheid konden we naar de ingang van Afas voortbewegen. We kwamen binnen. Daar weer wachten in de rij voor de toiletten (ik niet natuurlijk). Daarna konden we een kluisje bemachtigen. Dat kostte 6,-! Gelukkig was hiervan 2,- borg. Daarna een biertje gehaald van 5,-!

We liepen de zaal in. De support-act was nog bezig en we konden een aardig plekje niet heel ver van het podium confisqueren. Het werd voller en voller in de zaal. Een recensie van het concert zal ik je besparen. Een vrij goeie kan je vinden op Oor.

Tijdens het concert kreeg ik soort gevoel van misselijkheid. Ik vermoed een combinatie van warmte en trillingen van de zware bassen. We stonden daar namelijk redelijk dichtbij. Dus ging ik een stukje rondlopen. Even op het balkon kijken en daarna op een wat koele plekje staan. Na afloop kregen we nog de borg terug van het kluisje en dat keer twee omdat iemand nog een sleutel had achtergelaten in een kluisje.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.