Vroeg wakker


Het was iets van 3:30. Wakker, radio aan. Na een uur nog steeds wakker, het werd allicht, eruit. Ik klom op mijn fiets, die bracht mij naar duiningang Bleek en Berg. Fiets geparkeerd, gelopen naar de Oosterplas, of all places.

Stukje gezwommen. Door de mistflarden boven het water zag ik aan de overkant een ongebruikelijk lichtpuntje. Leek een kampvuurtje. Dichterbij waren er ook stemmen te horen en muziek.

Op flinke afstand zwom ik voorbij, met op de achtergrond muziek, die op de een of andere manier precies paste. Een bekend nummer, ik kon het niet meteen thuisbrengen. Of toch, dat was het Twin Peaks Theme.

Toen ik even later terug liep om het meer, zag ik een stel in slaapzakken bij het kampvuurtje, aan de over van de Oosterplas. Hoewel illegaal, het is een prachtige plek om te overnachten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.