De oorsprong van Covid

Mijn poging van het samenvatten van een artikel in The Sunday Times over de oorsprong van Covid.

In 2016 ontdekten onderzoekers in een mijnschacht in Mojiang een nieuw type coronavirus in vleermuizen. Hier waren mensen overleden aan symptomen vergelijkbaar met Sars. In plaats van de wereld te waarschuwen werden de virussen naar het Wuhan-instituut vervoerd. Daar begon men aan een geheim project. Al eerder kreeg dit laboratorium financiering van de Amerikaanse overheid om virussen te manipuleren met als doel een universeel vaccin tegen virussen van het Sars-type. Wereldwijd werken er zo’n 30 labs met levende Sars-virussen. Peter Daszak (sleutelfiguur in dit onderzoek) kondigde op een conferentie in New York aan dat ze steeds dichter kwamen bij het verkrijgen van een virus dat een ziekteverwekker zou kunnen worden bij mensen. In de betreffende labs was het veiligheidsniveau niet beter dan bij de gemiddelde tandarts. Onder deze omstandigheden creëerden ze een zeer besmettelijk supercoronavirus dat naar alle waarschijnlijkheid nooit in de natuur zou zijn ontstaan. Onderzoekers die aan deze experimenten werkten werden in november 2019 met Covid-achtige symptomen naar het ziekenhuis werden gebracht en werden de bron van de wereldwijde besmetting, dus niet de Huanan-markt in Wuhan.

Bron: https://www.thetimes.co.uk/article/inside-wuhan-lab-covid-pandemic-china-america-qhjwwwvm0

Betaalmuur omzeilen kan hier: https://archive.is

En dit is de samenvatting gemaakt via ChatGPT4:

Amerikaanse onderzoekers suggereren dat wetenschappers in Wuhan, in samenwerking met het Chinese leger, mogelijk een gemuteerd virus hebben gecreëerd dat de pandemie veroorzaakte. De vermoedelijke oorzaak is een lek uit het Wuhan Instituut voor Virologie, waar gevaarlijke experimenten plaatsvonden. Wetenschappers in het lab hadden in november 2019 Covid-achtige symptomen en het begin van de uitbraak was dicht bij het lab, niet de stadsmarkt. Het instituut zou al voor de pandemie aan een vaccin werken.

Ze zouden een zeer besmettelijk en dodelijk supercoronavirus hebben gecreëerd, dat op natuurlijke wijze waarschijnlijk nooit zou ontstaan. Behandelingen tegen Sars waren niet effectief tegen dit virus. De resultaten werden niet gedeeld en kwamen pas na de pandemie aan het licht. Er zijn aanwijzingen dat het instituut, gefinancierd door het Chinese leger, geheime experimenten op Sars-virussen uitvoerde.

Dr. Alice Hughes meldde dat Chinese wetenschappers oorspronkelijk zochten naar de oorsprong van Covid, maar werden beperkt door een verbod op werk in de Moijang-mijn. Monsters van Hughes’s team werden door de politie in beslag genomen toen ze toch onderzoek deden in de mijn. Uiteindelijk werd al het onderzoek naar de oorsprong van Covid verboden, waardoor veel Chinese wetenschappers te angstig waren om het te onderzoeken.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.