Gemeente van Christus

Gisteren was ik weer eens voorzitter. Voorzitter van stembureau 43 in de door de Gemeente van Chistus beschikbaar gestelde locatie. Ik was daar even voor 7 uur in de ochtend en de beheerder van het pand was op tijd om de deur te openen. Even later druppelden de overige stembureauleden binnen. Alles stond al heel netjes klaar en het was er lekker warm, op een dag die zeer fris begon. De inwoners van Haarlem van 16 jaar en ouder hadden een uitnodiging gekregen om voor of tegen een nieuw parkeerplan te stemmen. Al snel begon de zon te schijnen door de ramen waar we met onze rug naartoe zaten. Met een warm zonnetje in onze nek voerden wij met succes onze diensten uit zodat de bezoekers van ons stembureau hun stem konden uitbrengen. De pauzes waren goed geregeld. De stembureauleden waren kundig, hartverwarmend en grappig. Steeds weer erg leuk om met een groepje wildvreemde mensen één dag intensief samen te werken en de klus te klaren. Om negen uur waren er al geen stemmers meer en konden we snel starten met tellen. We hadden er inmiddels ook een paar tellers bij. De instructies werden nauwgezet gevolgd en in ruim een uur waren we, zonder verschil tussen het aantal kiezers en biljetten, klaar en was zelf alles al ingepakt om opgehaald te worden. Even later stapte ik op de fiets naar de publiekshal. Daar werd het proces verbaal gecontroleerd en kon ik aansluiten bij de andere voorzitters die al aan de borrel waren. Daar nog even nagepraat en mocht eindelijk de eigen mening, die je in het stembureau voor je moest houden, over het parkeerplan worden uitgesproken. De meesten die ik daar sprak bleken tegen het parkeerplan te zijn. Echte autofielen, maar niet iedereen gelukkig. Eén gaf zelf toe een auto te hebben die te breed was voor het parkeervak. Na twee biertjes vond ik het mooi geweest en fietste huiswaarts.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.