Het boek Chi Running van Danny Dreyer heb ik gekocht omdat ik mij heb ingeschreven voor een techniekcursus Chi Running. Mijn beginnerscursus is na anderhalf jaar al weer aardig weggezakt en ik wil die techniekcursus zo goed mogelijk beginnen door de theorie en de basisoefeningen goed in mijn hoofd te hebben. En omdat mijn blessure nog niet helemaal weg is, wil ik voorzichtig gaan lopen met de juiste techniek. Wie weet kan ik deze blessure dan achter me laten en het is hopelijk mijn laatste. Ik zal hem nog missen als het slecht weer is. Dan heb ik geen excuus meer om binnen te blijven.

Het boek is heel praktisch en overtuigend. Een juiste houding en techniek zorgt voor een ontspannen, efficiënte loop zonder blessures. De Chi Running techniek is gebaseerd op Tai Chi. Alle bewegingen worden gemaakt vanuit de kern. De armen en benen blijven hierdoor ontspannen en raken hierdoor niet overbelast. Je gebruikt geen spierkracht, maar chi. Hierdoor kan je niet alleen sneller lopen dan het conventionele power running, maar je kunt het ook nog eens veel langer volhouden. En na afloop voel je je beter dan voor je begon, dus je herstel is ook nog eens veel sneller.

Het klinkt allemaal bijna te mooi om waar te zijn, maar je krijgt het niet kado. De techniek moet aangeleerd, geperfectioneerd en onderhouden worden. Je bent altijd met je techniek bezig totdat het deel van jezelf geworden is.


Reacties

Eén reactie op “Chi Running”

  1. […] noemde het Chi Running boek al schertsend bijbel. Het betreffende boekwerk gaat n.l. niet uitsluitend over de ideale […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.