Scoutingloop 2011


Misschien wel het leukste loopje van het jaar
Ik heb de 2e Scoutingloop in IJmuiden gelopen. Van de afstanden 5,4K en 10K heb ik de 10K gedaan. De organisatie had niet gerekend op zo’n grote toeloop. Er waren zo’n 2x zoveel deelnemers als in 2010. De naïnschrijvers kwamen nog binnenlopen toen we eigenlijk al op weg zouden moeten zijn. De start was daardoor een kwartier later dan gepland. Na het startsein stoven de lopers die voor me stonden weg. Ik stoof er achteraan maar het bijhouden van die groep was kansloos, dus ging ik in een, voor mijn doen evengoed nog, flink tempo door de duinen. Onderweg werd ik slecht een paar keer ingehaald en ik haalde nog een paar kinderen in. Eén van die kinderen, een jongen van een jaar of 12, vertelde me dat hij vorig jaar 2e was geworden op de 10K. Dit jaar was daar geen sprake van met die grote toeloop van o.a. snellere lopers. De laatste helft liep ik met een groot gat voor en achter me. Net of ik alleen door de duinen liep. In de laatste km werd ik plotseling met grote snelheid ingehaald door een donkere loper, die ik daarna nog probeerde bij te houden, wat absoluut niet lukte. Na afloop vertelde hij me dat het altijd even duurde voor hij op gang komt. Normaal liep hij grotere afstanden.

Mijn exacte tijd weet ik nog niet, maar ik weet wel dat het ergens tussen de 48 en de 49 minuten zit, wat betekent dat ik weer een nieuw PR te pakken heb. Ook heb ik een bloedblaar opgelopen op mijn linker wijsteen. Waarschijnlijk het gevolg van het feit dat vrijwel de hele weg steenachtige ondergrond was en ik op FiveFingers liep. De teken heb ik deze keer in de duinen gelaten.

Na dit leuke loopje volgt het zwarte gat, genaamd zomer, zonder loopevenementen en zonder techniekgroep ChiRunning. Veel tijd dus om mij goed voor te bereiden op mijn eerste halve marathon die ik ga lopen tijdens de Achmealoop in september.

Update 30 juni

Ik kon het toch niet laten om in te schrijven voor een zomerloopje, de 7 van Santpoort.


Eén reactie op “Scoutingloop 2011”

  1. Names de org, thanks voor de leuke reactie! Ik zal hem nog even doorsturen richting de vrijwilligers.

    Wellicht tot volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.