Zevenheuvelenloop 2011

In een dichte mist stapte Ruud in Driehuis op de trein. Ik 10 minuten later ook in Bloemendaal. In de trein was nog geen spoor van andere zevenheuvelenlopers. Dat werd na de overstap in Sloterdijk wel anders. Bij gebrek aan lege zitplaatsen 2e klas namen we plaats in de 1e klas. Een goede keuze bleek even later toen de trein elk station voller stroomde met mannen van gemiddeld 43 jaar in trainingspak en ook enkele vrouwen. In tegenstelling tot veel anderen zaten wij riant tot in Nijmegen.

Daar aangekomen liepen we een paar honderd meter tot de Stadsschouwburg. Ruud kon daar naar binnen omdat hij op Facebook op een zeker moment Runnersworld had geLIKEd en daarmee een startnummer voor de Zevenheuvelenloop won. Het hoofdkwartier van RW op de 7HL was in de Stadsschouwburg met allerlei faciliteiten zoals koffie, warmte en massages. Vanwege de strenge controle aan de deur kon ik niet mee naar binnen en ging koffie halen in een klein koffiestalletje. Gratis, want ze hadden door de drukte geen wisselgeld meer. Dit in tegenstelling tot Ruud die wel betaald had voor koffie maar die nooit kreeg. Hij liep in korte broek en een dun ChiRunning hemdje de kou in richting startvak. Ik hield mijn warme kleding nog even aan omdat ik pas 50 minuten later mocht starten.

Toen ik bij het startvak aankwam waren de wedstrijdlopers bezig met de laatste stappen. Ik deed mijn trainingsjasje uit, knoopte deze aan een tuinhek en voegde mij in het startvak. Best koud. Gelukkig brak net de zon door de mist. Zoals gewoonlijk in startvakken werd ik weer aangesproken op mijn speciale schoenen. Over de luidsprekers klonk het commentaar op het winnen van Haile Gebrselassie (0:42:42) en even later liepen de lopers van de langzaamste categorie, waaronder ik dus omdat ik een langzame streeftijd (1:30:00) had opgegeven, naar de start. Het hele parcours was inmiddels gelijkmatig volgelopen met lopers. Vanaf de start tot aan een paar kilometer voor de finish kon ik anderen blijven inhalen waardoor ik langzaam inliep op mijn ‘streeftijd’. Op sommige stukken bevond zich een vrijwel leeg fietspad naast de weg. Heel geschikt om in te halen dus. Na 1:20:14 passeerde ik de finishlijn. En meteen een ‘PR’ erbij (mijn eerste 15K). Omdat het niet bepaald warm was en de mist in alle hevigheid terugkwam liep ik terug naar het startvak om mijn trainingsjasje te halen. Tevergeefs. Die was dus weg.

Even later kwam ik Ruud weer tegen die intussen een prachttijd van 1:00:42 had gelopen. Ik haalde mijn tas op en deed alles aan wat ik nog in mijn tas had. Daarna een grote bak patat gescoord en de trein in. Wonder boven wonder konden we weer gewoon zitten. Op Amsterdam CS zochten we de trein naar Driehuis. Die vertrok 1 minuut later. Mijn spieren zaten inmiddels zo vast dat ik onmogelijk nog sprintje kon opbrengen. De trein vertrok voor onze neus. Dus nog even koffie gehaald en de volgende trein gepakt.

Al met al een mooie ervaring rijker door dit mooie, gezellige, goed georganiseerde loopevenement. Ik ben eigenlijk meer van de lokale loopjes omdat je die gemakkelijk even tussendoor kan lopen. Nu was ik een hele dag kwijt. Maar deze dag had ik niet willen missen. Dit was ook een van de loopevenementen die ik graag een keer wilde lopen.

Uitslag 28e ABN AMRO Zevenheuvelenloop Nijmegen 20-11-2011

Startnummer2856
NaamJesse Koeckhoven
Plaats / VerenigingHaarlem
CategorieM40
Nr. Overall13641 van 26016
Nr. in Categorie2129 van 3161
Brutotijd2:14:59
Netto 5 km27:03
Netto 10 km 53:08
Netto 15 km1:20:14
Bronnnzevenheuvelenloop.nl

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.