Oliebollenloop 2011

Wat is er mooier dan op Oudjaarsdag het loopjaar af te sluiten met de Oliebollenloop. De organisator, IJsclub Haarlem, heeft na een onderbreking van 2 jaar, waarbij de loop wegens extreme weersomstandigheden niet kon doorgaan, weer een geslaagd evenement achter de rug. Dit jaar ook extreme weersomstandigheden: veel te warm voor de tijd van het jaar!

Qua tijdsmeting wachtte ons een verrassing. Ik verwachtte op z’n minst een startnummer met barcode. Na inschrijving ter plekke kreeg je een kaartje waar je je gegevens moest invullen. Tijdens het passeren van de finishklok moest je daar zelf je tijd onthouden en op je kaartje schrijven. Ja, zo kan het ook. Misschien schieten we af en toe wel door met al die moderne fratsen. Voor de 5 km lopers liep de klok al 5 minuten, dus die moesten nog 5 minuten van de kloktijd aftrekken. Maar natuurlijk ging het niet om tijd, maar om de prestatie en de lol. De hele route was over brede verharde paden in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Op de achtergrond klonken voortdurend doffe knallen. Tot een kilometer of 6 liep ik samen met een vriend op. Mijn snelheid was hem iets te hoog en hij kon de laatste kilometers iets rustiger aan doen terwijl ik ging proberen onder de 50 minuten te eindigen. De laatste 2 km kwam Ruben nog een stukje voor me hazen. Hij had net de 5 km achter de rug.

Mijn eindtijd werd 49:09. Het was trouwens geen 10 km, maar 9.8. Ik heb gemiddeld precies 12 km/u gelopen. Daarna verorberde ik een oliebol. Dat smaakte na zo’n stukje rennen.

Een geslaagde loop met een goede organisatie in een mooie omgeving. Volgend jaar natuurlijk weer, als de omstandigheden het toelaten.

Informatie


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.