Egmond Wandel Marathon 2012

Eigenlijk was ik van plan een paar weken eerder de Egmond Halve Marathon te lopen (rennen). Omdat ik daar niet klaar voor was heb ik die laten schieten. De wandelvariant was een mooie gelegenheid om kennis te maken met het parcours. José had via de Dekamarkt gratis kaarten bemachtigd. Tevens een mooi excuus om weer eens met Alber een wandeling te maken.

Die ochtend keek ik op de weersites en dat beloofde niet veel goeds. Toen we met de auto Egmond a/d Hoef binnenreden bleken meer mensen met de auto gekomen te zijn en we sloten aan in de file. Van Egmond a/d Hoef naar Egmond aan Zee is maar een klein stukje dus besloten we de auto te parkeren in plaats van in de file staan en parkeergeld betalen. Eenmaal uit de auto bleek het droog te zijn. Het parcours was erg mooi. Dit was mijn eerste flinke wandeling op Fivefingers en dat ging prima. Vooral voor op het strand is dit een ideale schoen. Ter hoogte van Bakkum verlieten we het strand om via grotendeels onverharde paden weer noordwaarts naar Egmond te wandelen. Het parcours liep over een verlaten camping. Even later begon het te regenen, maar dat hield al vrij snel weer op, waarna de zon zelfs ging schijnen. Dat dit een groots evenement was bleek niet alleen uit het aantal lopers (15.000). Rond de stempelposten stonden toiletten en werd de inwendige mens voorzien van fruit, brood en drinken. Op 1 plek klonk zelfs een mannenkoor. De sporthal waar de start en finish waren bood gezelligheid, muziek, eten, drinken en wandelinformatie.

Het parcours bleek afgezien van het stuk strand toch flink af te wijken van de hardloopvariant van dit evenement. Waar de renners over verharde fietspaden gaan, lopen de wandelaars grotendeels over onverharde paden, die hier en daar zelfs aan de smalle kant zijn voor de grote stroom wandelaars.

Na 25 km (21 + van en naar de auto) wandelen op VFF’s voelden mijn voeten wel wat beurs. Thuis bleek ik een klein blaartje te hebben opgelopen. Gelukkig kon ik de volgende dag zonder problemen al weer ruim 10 km hardlopen.

Meer informatie over dit wandelevenement op www.egmondwandelmarathon.nl


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.