AV Suomi Beeckestijn Cross 2012

Beeckestijn Cross
De Tata Steel/Runnersworld AV Suomi Beeckestijn-cross was de vijfde (voor mij de 2e) wedstrijd van het Tata steel/ Runnersworld Cross Circuit 2011/2012. Deze veldloop vond plaats op Landgoed Beeckestijn.

Gelukkig kon ik ook deze wedstrijd op de fiets goed bereiken. Omdat de organisatie de startlocatie een beetje onhandig had ingericht (omdat het ook de finishlocatie was) mochten de snelle lopers voor de startlijn plaatsnemen. Ik bleef dus netjes achter de lijn staan. Het startsein ontging me maar toen de lopers voor me begonnen te rennen wist ik dat het tijd was om te gaan. Een cross is een fijn wedstrijdtype omdat je op onverharde ondergrond loopt. Ideaal voor minimalistische of barefootstyle schoenen zoals Fivefingers. De meesten liepen echter op de gebruikelijke ‘klompen’. Vooraf was ik even bang dat het te glibberig zou zijn en je daardoor met schoenen zonder veel grip ten val kan komen in een gladde bocht. Maar de modder was vrij droog. Na afloop waren zelfs mijn voeten nog droog. Het was koud, tegen het vriespunt. Een flink stuk liep ik achter een dame met een aardig looptempo die blijkbaar niet veel last van de kou had. Een heel kort boekje, een hemdje en een miniscuul fleurig hardloopjurkje. Een leuke verrassing was de heuveltjes in het parcours. Ik wist niet eens dat er heuvels in Beeckstijn waren. Bij de finish was ik even in verwarring over de tijdsmeting. Ik zag op de klok een tijd in de 45 minuten en stopte. Maar ik moest nog enkele tientallen meters doorlopen naar de man met het scanapparaat die de barcode op mijn startnummer moest scannen. Als je moderne techniek gewend bent…

Uitslag 45:55

Bij de KAV Holland Cross liep ik gemiddeld 12,1 km/u. Bij de Beeckstijn Cross 12,2 km/u. Toch weer iets sneller. Maar deze is cross is een stuk minder bochtig. Dus dit was een stuk gemakkelijker.


Reacties

2 reacties op “AV Suomi Beeckestijn Cross 2012”

 1. Erik-Jan avatar
  Erik-Jan

  Hoi Jesse,

  Het scannen wordt enkel gedaan om de volgorde van binenkomst te registreren. De tijden worden echter wel degelijk vastgelegd bij het passeren van de finish, om dan ook meteen de startnummers te noteren zou een lastige klus voor de jury zijn!

  Groet, EJ

  1. Aha. Ik vroeg me al af hoe het werkt. Bedankt voor de uitleg en voor het organiseren van deze leuke loop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.