Laatste training van 2012: Bluh


Ik heb vandaag een rare training achter de rug. Ik volg een beetje het trainingsschema uit het ChiMarathonboek en vandaag stond er een 16 mijlen op het programma. Ook vond ik dat de voetjes weer blootgesteld moesten worden aan de elementen.

Hol van een zandmotoragent
Nog voor zonsopgang glipte ik ingang Bleek en Berg binnen. Ter hoogte van het Vogelmeer bij de afslag rode route omhoog gingen de schoenen uit. Even later kan je dan de keuze maken om links aan te houden omdat rechtsaf het pad een halve meter onder water staat. Dit is de witte route. Uiteraard kies ik deze. Vorige keer liep ik hier met schoenen en toen was het al ijzig koud. Met blote voeten voelde het nog iets minder comfortabeler. Ik was blij toen ik weer uit het water stapte. Op het strand stond een stevige bries (6 of 7). Daar liep ik 10 km. Ergens kwam ineens een grote hond recht op mij af. Ik ging niet opzij. De hond ook niet. Even later weerde ik de hond af met mijn schoenen, die aan mijn handen zaten. Nog een paar keer moest ik de hond wegduwen met mijn schoen alvorens het baasje hem kon overtuigen mij met rust te laten. Even voorbij Parnassia kwam ik o.a. Martin en Carel tegen. Mijn linkerwijsteen was bebloed omdat deze een paar keer dubbel was gegaan. Ik had er echter geen last van. Even later ging ik de 1e inham in het duin over (daar is een nieuwe doorgang). Hier trok ik mijn schoenen weer aan en merkte toen ik ging lopen dat er iets mis was met mijn rechtervoet. Hardlopen deed pijn, wandelen niet. Nog een paar keer geprobeerd een stukje te rennen maar dat was geen succes. Ik zag nog een zandmotoragent door de duinen rijden. Zeldzaam. Zulke dieren zie je daar niet vaak. Vlakbij de duiningang merkte een andere hardloper op dat ik een beetje mank liep. Hij bood hulp aan. Omdat de pijn bij het wandelen nog best meeviel lukte het om op eigen kracht thuis te komen.

Ik hoop niet dat ik een serieuze blessure mee naar huis heb genomen. Misschien dat de oorzaak ligt in de blootstelling aan kou. Bij hele koude voeten verdwijnt het gevoel deels waardoor je eventuele verwondingen niet tijdig opmerkt. Koude spieren hebben een grotere kans op blessures. Afwachten maar nu. Dit is geen leuke jaarafsluiter. Ik loop nu enigszins mank door het huis.

,

2 reacties op “Laatste training van 2012: Bluh”

  1. ik hoop dat de kwetsuur achteraf meegevallen is. Combinatie vocht met kou is een beetje link. Wat helpt is eerst je voeten warm lopen met schoenen/sloffen (maar dat deed je al) en verder insmeren met vaseline, dat isoleert en houdt je voeten wat gevoeliger.

  2. Ja, een blessure is zo opgelopen, ook op blote voeten. Hopelijk loop je al weer wat makkelijker door de huiskamer…. Die zandmotoragent zagen wij ook nog voorbij komen, was een vreemd gezicht… Misschien komen we de volgende keer wel zandrennendeagenten tegen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.