Egmond Halve Marathon 2013


De Egmond Halve Marathon was een evenement op mijn verlanglijstje. Nu niet meer. Het is een van de grotere loopevenementen en dat merk je aan de lastige bereikbaarheid, het dichtgeslibde parcours en het ontbreken van single tracks in het parcours.

Wandelen naar Station Bloemendaal. Trein tot Beverwijk. 20 min. wachten in ijzige kou. Gevoelstemperatuur ca. -8°C. Trein tot Heiloo. Verrassend korte wachttijd op pendelbus in vergelijking tot de enorme wachtrij. Even opwarmen in verwarmde omkleedtent. Hardlopend naar start. De kou valt daar mee door de zon. Langzaam maar zeker komt de lopersmassa in beweging. Veel publiek. Veel lopers. Te veel om lekker te kunnen lopen. Ik spot een blotevoetenloper. Even later op het strand nog één. Jaloers. En ze hadden niet eens schoenen of iets wat daar op leek mee. Twee wegen: ploegen over het strand of met natte voeten over de zandbank. Dan maar natte voeten. Een stuk rustiger bovendien. Daardoor wel een waterpost gemist. Weer in de duinen eerst nog een stuk onverhard. Van doorlopen is geen sprake. Een aanzienlijk deel van het parcours afgelegd over de bermen om in te halen. Het publiek neemt weer toe. De klim op de Bloedweg even voor de finish bleek een meevaller. Geen last van vermoeidheid onderweg. Met een tijd van 1:51:34 over de finish. Sportdrank. Medaille. Hardlopen terug naar de verwarmde omkleedtent. In pendelbus naar Heiloo. Heel lang wachten op perron in de kou. Trein naar Beverwijk. Medepassagier was met fiets van Egmond naar Heiloo gekomen en was duizelig van de kou. In Beverwijk weer wachten in kou op perron. Trein naar Bloemendaal. Wandelen naar huis.

Een fractie snellere loper dan gemiddeld

Leuk om deze loop af te kunnen strepen. En meteen besloten de andere massale loopevenementen verder links te laten liggen. De kleine loopjes vind ik veel leuker en daar zijn er meer dan genoeg van. Het leuke van de Halve van Egmond is wel dat het halve parcours onverhard is. De loop is bovendien perfect georganiseerd. Dus wel een aanrader. Maar niet meer voor mij.

,

2 reacties op “Egmond Halve Marathon 2013”

  1. Ik kan je punten wel voorstellen en het klopt ook wel zoals je het beschrijft. Toch loop ik hem elk jaar weer. Ik hou van de sfeer en van het gebied, mijn achtertuin. Gelukkig kan ik er de overige 51 weken van het jaar wel in alle rust lopen. Vorig jaar was het voor mij heel bijzonder hier de volle 21.1 km op blote voeten te lopen en dit jaar was het geweldig mijn dochter te hazen naar een 1:53 terwijl we weggingen op een < 2uur.

    • Ja, je maakt bijzondere dingen mee daar. Ik wil ook nog wel een uitzondering maken als 1 van mijn dochters daar wil gaan lopen. Maar ik heb ze tot dusver niet aan het hardlopen gekregen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.