In de voetsporen van the Iceman

Ik ging vanavond op fivefingers de deur uit, de sneeuw in, en kwam na een half uurtje op blote voeten weer binnen. Ik liep mijn Brederonde (5km variant van een rondje via de Brederodelaan). De halve van Egmond zat nog enigszins in mijn benen. Toch ging het aardig. Zo aardig dat ik het idee kreeg om de laatste paar honderd meter blootsvoets te doen. Wat een bijzondere ervaring. Mijn eerste stapjes blootsvoets in de sneeuw. Het had niet veel langer moeten duren want mijn tenen gingen pijn doen van de kou. Dus een poging voor een wereldrecord op de 5km blootsvoets door de sneeuw lijkt me vooralsnog geen goed idee. Bovendien heb ik onlangs foto’s gezien met tenen die extreme kou hebben getrotseerd. Die foto’s zal ik hier maar niet plaatsen.


Reacties

2 reacties op “In de voetsporen van the Iceman”

  1. Ik liep gisteren met hetzelfde idee, maar durfde het toch niet aan. Tenen vorig jaar laten bevriezen met -20 grondtemperatuur in de sneeuw op 5fingers en dat merk je niet zomaar. Is allemaal weer vrijwel goedgekomen, maar ben toch voorzichtig.

  2. Ai. Had je frostbite aan je tenen? Wel goed om voorzichtig te zijn. Ik denk niet dat onze voeten hier bij uitstek geschikt voor zijn. De blessures liggen op de loer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.