ATB Parcours Zandvoort

Vandaag heb ik ATB Parcours Zandvoort getest. Maar dan zonder ATB. Het was even zoeken waar precies de start was. Ik liep eerst op een pad buiten het tweede hek van het circuit terwijl het parcours binnen het tweede hek bleek te zijn. Fietssporen onder een gat in een hek bleken mij de goede kant op te wijzen. Ik liep langs wat opgeslagen strandhuisjes en kon even later een heuvel op. Na een tijdje zag ik ook de bewegwijzering. Volgens de officiële info op versteegewielersport.nl heb je een GPS apparaat nodig om de route te volgen. Dit klopt inderdaad omdat de wegwijzers niet overal staan waardoor je zonder (navigerende) GPS soms moet gokken welke kant je op moet. Een ander probleem is het gevaar van ATB’ers. Gelukkig had ik een tijdstip (woensdagochtend) uitgekozen waarop ik niet veel drukte verwachtte. Ik hoefde onderweg maar twee keer opzij te springen voor aansnellende tweewielers. Verder was het parcours voornamelijk bezet door honden met hun baasjes. Ook was er nog iemand zo gek als ik om daar te lopen. De route bestaat voornamelijk uit heuveltjes, dalletjes en bochtjes. Scherpe bochten in de afdalingen zijn afgeschuind. Ook te voet is dat erg handig. Deze verzameling korte klimmetjes en afdalinkjes maken het bij uitstek geschikt voor een intensieve en/of technische heuveltraining. Je voelt je hier alleen een beetje een kansloos prooidier.

D.m.v. mijn Android + Strava app zijn mijn bewegingen vastgelegd. Alleen helaas zonder de hoogtemeters te registreren. Dit zou rond de 200 meter moeten zijn. Afhankelijk van waar je start en finisht is de afstand tussen de 6 en de 8 kilometer. Deze verkenning was tevens een mooie trainingsboost voor aankomende zondag: de Trail By The Sea.

 

Voor de liefhebbers is hier nog een filmpje:


Reacties

2 reacties op “ATB Parcours Zandvoort”

  1. Ik loop ook wel eens op het mountainbike parcours in Schoorl, lekker uitdagend dat wel.
    Alleen constant alert zijn of er een biker aan komt is ook niet echt mijn ding.

  2. johan neve avatar
    johan neve

    Goede tip, het ziet er inderdaad uitdagend uit. ik gahet zeker eens proberen, zowel te voet als op de atb,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.