Het blotevoetenpad van Oerrr


Afgelopen zondag vond het jaarlijkse zomerfestival van Nationaal Park Zuid Kennemerland op Landgoed Duin en Kruidberg plaats met veel kraampjes over bijen, egels, wisenten, ecoducten, enz. en veel activiteiten zoals poppenkast, boogschieten, judo, moutainbiken, bunkertochten en niet te vergeten het blotevoetenpad van Oerrr, want daar waren we voor gekomen. Het bleek een heel kort rondje te zijn van misschien honderd meter, maar op het pad lagen rechthoekige frames van dikke takken met daarin steeds verschillende ondergronden: zand, stenen, dennenappels, bosgrond (een leeg frame want we bevonden ons reeds in het bos), een boomstam, bladeren/takken en zelfs modder. Mijn dochter van 14 moest wel even flink aangespoord worden om ook de modder in te gaan. Mijn dochter van 6 was echter bijna niet te stoppen en deed het rondje wel 3 keer. Oerrr is een initiatief van Natuurmonumenten en laat kinderen op de natuur ontdekken. Tijdens de rest van ons bezoek aan het festival hebben we onze schoenen uitgelaten. Prima te doen want er lag grotendeels kort gemaaid gras.


Eén reactie op “Het blotevoetenpad van Oerrr”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.