Omgekeerde wereldje

Selena vraagt wel eens: “Zullen we omgekeerde wereldje spelen?” En dan ben ik blij dat ze niet: “Jij bent de liefste van de hele wereld”, maar: “Jij bent de stomste van de hele wereld.” zegt.

De omgekeerde wereld is ook van toepassing op mijn hobby: blootsvoets lopen. Tot nog toe had ik, afgezien van binnenshuis, bijna nooit mijn schoenen uit behalve regelmatig bij het hardlopen. Maar na een harde voetlanding op een boomstronk loop ik momenteel liever geschoeid hard en de rest van de tijd beleef ik barrevoets. Althans, sinds vrijdagavond dan. Voor het eerst boodschappen doen zonder schoenen is even wennen maar zo kom ik achter zaken die ik nog niet wist. In onze buurtwinkel is de tegelvloer best aangenaam van temperatuur, behalve als je langs de koelvakken loopt. Daar is de vloer steenkoud. Dit betekent dus veel onnodig koudeverlies. Als de onderkant van de koelingen geïsoleerd zou worden, zou een flinke energie-/geldbesparing mogelijk zijn. Ik zal dit gauw bespreken met de eigenaar van de winkel.

En zo is er vast nog een hoop interessants te ontdekken zonder schoenen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.