Blessures ontwijken

Als ik mijn blessures van het afgelopen jaar analyseer kom ik tot de conclusie dat de meeste blessures die ik opliep zijn veroorzaakt door externe factoren. Score: 1 gebroken teen (+ bonus bebloed been door buiteling), 1 gewonde teen, 1 gekneusde voorvoet. Het is vast geen toeval dat deze factoren allen boomwortels betroffen. Als ik op de momenten dat ze optraden op een andere plaats zou zijn geweest waren verschillende porties leed mij bespaard gebleven. Maar dan zou ik ook verschillende porties plezier en ervaring ontbeerd hebben. Dus laat die boomstronken maar lekker kronkelen over de paden. Ik zal vast wel een keer ervaring genoeg hebben om ze vaker te ontwijken.


Reacties

Eén reactie op “Blessures ontwijken”

  1. Op blote voeten…holadijee. Ik ben er ook wel eens mee begonnen, voorzichtig wat oefeningen op een fietspad door een natuurgebied. Daags erna kreeg ik iets wat ik nooit eerder had: voetschimmel. Erg vervelend maar niet pijnlijk en goed te bestrijden. Maar ook ergere besmettingen liggen op de loer. Dus goed kijken wat je doet en daarna ontsmetten wassen, wassen en wassen. Want ook tetanus en lyme liggen op de loer. Het is maar dat je het weet over de grote boze buitenwereld. Groet, Paul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.