De Beschutte Ronde Castricum #fmtr

Een #fmtr (Full Moon Trail Run) wordt gewoonlijk aangekondigd via Twitter. 28 november 2012 was de laatste en inmiddels waren er weer heel wat volle manen verstreken totdat Johannes de Loper de nooit trendende, eerder zeldzame hashtag #fmtr ineens weer gebruikte.

Daags voor het gebeuren ronselde ik nog iemand voor de loop buiten sociale media om. Er was nog een klein probleempje. Ik kon mijn Action hoofdlamp niet vinden. Maar die topzware lamp was toch erg onhandig, dus kocht ik een mooi lampje bij Bever. Een Black Diamond Cosmo met verschillende instelmogelijkheden en een power-LED van max. 70 lumen. We liepen vanuit de uitspanning Johanna’s hof (tussen Castricum en Bakkum) de Beschutte Route. Deze route is voor 95% onverhard en loopt kriskras over smalle paden door het bos. Eén van de 7 deelnemers had ook een lamp op zijn hoofd die alle andere lampen wegstraalde. Met 900! lumen konden we bijna het hele bospad voor ons zien en dit heeft vast enkele struikelpartijen voorkomen. Alleen Jan, die op een bepaald moment achteraan liep zonder lamp, was het enige slachtoffer van de enige struikelpartij. Gelukkig kon hij nagenoeg zonder schade zijn weg vervolgen. Meestal gaan er tijdens een #fmtr meer lopers tegen de vlakte.

Enkele seconden voor het moment dat we in weerwolven veranderden

Omdat ik nooit eerder in dit duingebied had gelopen en het ondanks al het meegebrachte licht behoorlijk donker was, leek het voor mij of we constant dezelfde rondjes liepen. Gelukkig waren er 2 lopers die de route goed kenden, bovendien hoefden we alleen maar de oranje paaltjes te volgen. Onderweg liet de maan zich goed zien. Het looptempo was goed vol te houden dankzij Jan die het afgesproken tempo van 6 min/km goed wist te handhaven/af te dwingen. Gelukkig maar want de vorige keer dat ik meeliep ging het tempo naar 5 min/km. Met moeite kon ik de groep toen bijhouden. Probeer dan ook nog maar eens op te letten waar je loopt. Slechts 1x ging ik toen onderuit. Gelukkig door een zandhoop en geen boomwortel. Onderweg kwamen we geen boswachters op mountainbikes met honden tegen en iedereen kwam weer heelhuids terug op de parkeerplaats bij Johanna’s hof.

Eerdere #fmtr’s
Lees hier, hier, hier, hier, hier en hier verslagen van eerdere edities.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.