Traditionele 1e Kerstdag UHT


Ik werd opgehaald door Paula (tevens organisator van dit evenement) om met een groep van 14 man/vrouw de UHT (Utrechtse Heuvelrug Trail) te gaan lopen. Na een klein uurtje rijden parkeerden we bij station Driebergen. Na kennis gemaakt te hebben met degenen die ik nog niet kende vertrokken we en even later verdwenen we tussen de bomen. De Utrechtse Heuvelrug is een langgerekt natuurgebied (Nationaal Park) tussen Driebergen en Rhenen. De UHT is een trail die je elke dag (of nacht) kunt lopen waarbij je kunt meedoen aan een klassement. Als bewijs moet je 2 foto’s met jezelf inclusief de stationsklokken van Driebergen en Rhenen posten op de website van het klassement.

Ik had mijn Fivefingers aangetrokken. De dagen ervoor had het behoorlijk geregend en nu was het droog. De zon scheen zelfs uitbundig. Door de vele regen waren de paden behoorlijk zompig. Het bleek zelfs een waar modderfestijn. Waar de meeste anderen kansloos aan het slalommen waren om de voetjes droog te houden, stapte ik regelmatig midden in de blubber. Mijn voeten waren namelijk bij de start al nat. Er zitten n.l. gaatjes, ontstaan door doorns, stekels en scherpe takjes, in de zool van mijn VFF’s. Dus als ik in een klein plasje water sta, loopt het water naar binnen. Dat ik toch veel plassen en modder meed was te wijten aan de temperatuur van mijn voeten. Na elke onderdompeling hadden mijn voeten weer even tijd nodig om op te warmen, wat uiteindelijk toch niet helemaal lukte en ik met behoorlijk afgekoelde voeten aan de finish kwam.

Het looptempo was laag. Het laidbacktempo zorgde ervoor dat ik niet zo afgemat was. Onderweg bestegen we een hoge uitkijktoren waarbij ik van het uitzicht had kunnen genieten als ik mijn bril bij me gehad zou hebben. De finish was station Rhenen. Vanaf hier met de trein terug naar Driebergen en daarna werden Ruud en ik weer fijn door Paula thuis afgeleverd.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.