Terug- en vooruitblikken


Terugblik 2013:

Ik heb begin van dit jaar mijn trainingen zonder blessures flink uit kunnen bouwen. Dat begon eigenlijk al het jaar ervoor. Ik dacht er verder niet teveel over na. Als het kon, dan deed ik het.

Dus liep ik de Trail by the Sea. Een zware trail over duinen met zeer veel mulle zandpaadjes en stukken strand. En ik liep Scheveningen-Zandvoort, mijn eerste marathon, volledig over het strand. Ik moest er overigens best wat moeite voor doen om deze loopjes te volbrengen. Deze marathon veroorzaakte een hinderlijke heupblessure door het continu scheef lopen op het strand. Het duurde een aantal weken voor ik weer probleemloos kon hardlopen. Ik deed mee aan het NK barefootstyle te Tilburg in het Fivefingersteam en liep een halve marathon.

Daarna had ik geen loopevenementen meer gepland en ging weer verder met blootsvoetse trainingen. Dit veroorzaakte achtereenvolgens bloedblaren, verwondingen en een gekneusde voorvoet. Die bloedblaren en die verwonding waren geen probleem. die voorvoet wel, want die speelt ook nu nog af en toe op, terwijl ik de afgelopen maanden toch rustig aan heb gedaan.

In juni liep ik de Veluwezoom Trail en in oktober de Hoge Veluwe Trail. Door te weinig trainingskilometers waren deze 39 kilometers waarvan de helft door mul zand toch best zwaar te noemen. Verder waren er nog leuke groepsloopjes onder leiding van Paula (VFF), Peter (Trailkoning) en Marion (ChiRunning). De Sinterklaasloop was een leuke afwisseling tussen de zwaardere lopen. Met Paula liep ik de 10K-afstand maar we liepen eigenwijs extra kilometers. Het toetje van het jaar wordt de Utrechtse Heuvelrug Trail op 1e Kerstdag met een groep van 25 mensen onder leiding van Paula.

Vooruitblik 2014:

Na Becoming the Iceman gelezen te hebben weet ik nu hoe het kan dat iemand op blote voeten een lange trail onder winterse omstandigheden kan volbrengen. Dat wordt 1 van mijn doelen voor 2014 (of 2015). Ik weet hoe het moet. Nu nog zelf uitvoeren.

Er zijn ook plannen om zelf het één en ander te organiseren aan blootsvoetse evenementen. Dit wordt waarschijnlijk tijdens een Hiro op Zondag en de Geluksroute Haarlem. In juni volg ik een workshop bij de grondlegger van ChiRunning, Danny Dreyer. Hij organiseert diverse workshops in 2014 in Europa. Deze kans laat ik niet voorbij gaan.

Verder ben ik van plan veel te heuvels te trainen en als het kan ook een paar bergen. Dus de ‘bergen’ die we hier in de duinen hebben zullen wellicht wat lager zijn door de erosie van het belopen van de toppen, hoewel dit door het streven naar het toepassen van de perfecte ChiRunning-techniek dit door het minimum beperkt zal worden.

Dit alles voor het kunnen volbrengen van De Trail des Fantomes, één van de zwaarste trails van België. De bedoeling is dat ik de 50K-afstand doe met 2500 hoogtemeters. En dan, als ik daar goed vanaf kom ben ik meteen klaar voor een tegengestelde tocht. De Tartan 6-uurse. 6 uur rondjes lopen op de atletiekbaan van AV Suomi. Al met al weer een leuk loopjaar in het vooruitzicht.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.