KennemerRunners Duinentrail Schoorl

20140921_100640Ik trainde een paar maanden geleden met Hans in de duinen van Schoorl. We deden de duintoppenroute. Hij vertelde dat hij voor de KennemerRunners de Duinentrail Schoorl die jaarlijks in oktober wordt gelopen wilde organiseren als groepsloop. Ik als niet-KennemerRunner mocht ook meelopen. Omdat ik na afloop op een open dag het barefoot hardlopen ging promoten ging ik op eigen gelegenheid naar het startpunt. Ik kon op nog geen 300 meter van de betaalde parkeerplaats bij het bezoekerscentrum een gratis plekje vinden voor de auto. Even later, op het parkeerterrein stond daar al een groepje KennemerRunners. Hans had de route geprint op 10 A4tjes. Simon bleek daar heel goed analoog mee te kunnen navigeren. Zelfs als we even de weg kwijt waren kon hij de route weer terugvinden op de kaart. Dat kwam goed uit want de GPS-horloges lieten het hier en daar afweten. We liepen in een groep van 7 heren en 2 stoere dames. Door het vele mulle zand onderweg was het loodzwaar. De eerste helft was dat nog goed te doen maar de vermoeidheid (ongetraindheid) eiste zijn tol. De 2e helft kon ik ze nog nauwelijks bijhouden en ik was blij dat er een paar andere meeliepen die het ook zwaar hadden en daardoor het tempo enigszins drukten. De laatste kilometers veel gewandeld op de mulle stukken. Ik voelde ook een lichte misselijkheid opkomen en liep achteraan. Gelukkig zag ik even later de hoofden van de lopers voor mij achter het zand verdwijnen. Het teken dat daar beneden de finish was. Ik ging even zitten, trok mijn schoenen uit en rende het hoge duin af door het mulle zand.

Afstand: ± 31 kilometer
Tijd: niet belangrijk
Weer: Zon, bewolkt, windkracht 5 en een paar minispatjes regen


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.